Salihamidžić u Mančesteru dogovorio najveći transfer u istoriji Bajerna?

0

Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić je prošle sedmice putovao u Englesku gdje je prema svemu sudeći dogovorio potpis najskupljeg pojačanja u istoriji njemačkog giganta.

Ljetni prijelazni rok bio je manje-više miran za navijače Bajerna, ali se popularni ‘Braco’ potrudio da u budućnosti više ne bude sličnih perioda.

Bild prenosi da je Hasan u Mančesteru dogovarao transfer Leroj Sanea koji je zbog teške povrede propustio transfer u Minhen upravo prošlog prijalznog roka.

Bajern mogao uključiti i svog krilnog napadača Kingslija Komana kao dio dogovora s obzirom na to da Gvardiola ima visoko mišljenje o njemu.

Ukoliko bi Francuz bio uključen u ovaj transfer, onda bi Bajern za znatno manji novac mogao dobiti Sanea, ali ukoliko minhenski klub ne odluči uključiti krilnog igrača iz Francuske, onda bi Sane mogao postati najskuplji igrač Bajerna u istoriji.

Aktuelni prvaci Engleske će za potpis svog krilnog napadača tražiti više od 120 miliona eura, što je svakako veća suma od one koju su Bavarci platili za Lukasa Hernandeza Atletiko Madridu (80 miliona eura).