Šampionat Srbije će biti nastavljen

0

Pandemija koronavirusa zaustavila je fudbalska takmičenja širom svijeta, ali je UEFA sugerisala da ona moraju biti nastavljena kada se budu stekli optimalni uslovi.

Direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović je u izjavi za MaxBet sport naglasio da sezona nije završena i da će se prvenstvo završiti na terenu

– U kontaktu smo sa Udruženjem evropskih klubova, koje je nedavno organizovalo video konferenciju. Ovo udruženje sugeriše ligama kako da se ponašaju. Prije svega – prekid sezone nije opcija. I UEFA je sugerisala da se završe sva takmičenja u Evropi, dakle da ne bude prekida, rekao je Bulatović za MaxBet sport.

Međutim, datum nastavka prvenstva je pod velikim znakom pitanja i ne postoje ni indicije kada bi moglo da dođe do nastavka takmičenja

– Za sada nema. U kontaktima smo sa naša dva ministarstva, zdravlja i unutrašnjih poslova. Ponašaćemo se ou skladu sa onim što nam budu saopštili. Od njih, dakle, očekujemo smjernice. Moram, međutim, da izrazim lični stav – mislim da će ova pauza da traje duže nego što bismo mi htjeli. Daj Bože da nisam u pravu. Moja želja je da to bude za mjesec, mjesec i po dana. Dakle, sredinom maja, ili početkom juna. Jeste, ulazimo u ljetnji period, ali svi naši klubovi imaju reflektore, pa visoka temperatura tokom dana ne bi predstavljala problem, dodao je Vladimir Bulatović.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here