San Marino briljantno odgovorio na Milerove i Rumenigeove uvrede

0

Reprezentativac njemačke Tomas Miler na uvredjiv način se osvrnuo na učešće San Marina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

foto: facebook.com/DFBTeamEN

On je kazao da ne shvata zbog čega njegova selekcija mora igrati protiv amatera.

– Ja znam da je za njih sigurno velika stvar da igraju protiv svjetskih šampiona, znam takođe da mogu samo da se brane uz grube faulove. Zbog toga se pitam da li ovakve utakmice nama samo donose nepotreban rizik – kazao je između ostalog fudbaler Bajerna.

Sa druge strane predsjednik minhenskog kluba Karl Hajnc Rumenige dao je sličan komentar.

– San Marino nema nikakve veze sa profesinalnim fudbalom.

Nakon ovoga uslijedio je briljantan odgovor jednog od zvaničnika FS San Marina Alana Gasperonija koji je Mileru poslao poruku koja glasi ovako:

Najdraži Tomase Mileru,

Tačno je da utakmice kao što je sinoćna ne služe ničemu. Tebi. Sa druge strane, dragi Tomase, tebi nije bilo potrebno da gotovo gratis dođeš do san Marina u vikendu kada nema Bundeslige jer si mogao ostati kući sa svojom suprugom u svojo luksuznoj kući, ili otići na neki događaj koji organizuju sponzori na kome ćeš zaraditi desetine hiljada eura. Ja ti vjerujem, ali mi dozvoli da ti dam 10 razloga zbog kojih je utakmica San Marino-Njemačka bila važna, možda ćeš nakon toga razmisliti pa mi odgovoriti.

  1. Poslužila je da ti pokaže da ni protiv ekipa loših kao što je naša ne možeš dati gol. Nemoj reći da nisi bio na***** kad ti je Simonćeli dbranio onu šansu.
  2. 2. Poslužila je da pokaže tvojim direktorima (Bekenbaueru i Rumenigeu) da fudbal nije njihovo vlasništvo, već je vlasništvo svih onih koji ga vole, a među njima smo sviđalo ti se ili ne i mi.
  3. Poslužila je desetini novinara širom Evrope da vide da još ima dječaka koji prate svoje snove, a ne vaše čekove.
  4. Poslužila je da pokaže da se vi Njemci nikad ne mijenjate i da vas istorije nije naučila da  arogantnost ne donosi uvijek pobjedu.
  5. Poslužila je da 200 dječaka iz San Marina vide zašto im treneri traže da uvijek daju maksimum na treninzima. Ko zna možda će njihovo odricanje jednog dana rezultirati mečom protiv šampiona svijeta.
  6. Poslužila je tvom Fudbalskom savezu da inkasira novac od TV prava koji će pored toga što ćeako tebe platiti taj novac uložiti u terene na kojima će trenirati dječaci iz tvoje zemlje. Otkriću ti tajnu, naš Fudbalski savez će napraviti jedan teren u jednom mjestu koje se zove Akvaviva. Sa tvojom platom možeš ga izgraditi za 6 mjeseci, mi ćemo ga izgraditi novcem od ovog meča. Nije loše, što misliš?
  7. Poslužila je jednoj zemlji veličine jednog sektora na tvom stadionu da se nađe na naslovnicama dnevnih listova zbog dbrog razloga, jer fudbale je uvijek dobar razlog da se pojaviš negdje.
  8. Poslužila je tvom drugu Gnabriju da debituje i da tri gola. Sada može da traži obnovu ugovora sa Verderom i traži duplo veću platu.
  9. Poslužila je i ponekom stanovniku San Marina da kroz tugu shvati da ima pravu reprezentaciju. Vjerujem  da se i u tvojoj perfektnoj zemlji desilo nekome da se jutro nakon poraza probudi i polomi nešto zbog tog poraza.

      10. Poslužila je i meni da shvatim da iako nosite najljepše modele Adidas dresova ispod svega toga nosite i sandale sa čarapama.

S poštovanjem,

Tvoj Alan.

***Preuzimanje dijela ili cijelog teksta bez odobrenja redakcije je zabranjeno***