Sanja objasnio svoj dolazak u Benevento

0

Bivši fudbaler Arsenala, Mančester sitija i nekadašnji reprezentativac Francuske, Bakari Sanja, danas je i zvanično potpisao ugovor sa italijanskim prvoligašem, Beneventom.

Bakari Sanja, koji je slobodan fudbaler otkako mu je istekao ugovor sa Mančester sitijem u junu 2017. godine, potpisao je šestomjesečni ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana, sa Beneventom, posljednjeplasiranom ekipom Serije A.

– U posljednjih nekoliko mjeseci imao sam nekoliko ponuda od klubova iz jakih liga poput Engleske, Španije, Francuske, Turske, MLS lige, kao i iz Italije. Ipak, ti klubovi nisu bili pravi izbor ni za mene, ni za moju porodicu. Dolazak u Benevento nikako nije bio zbog finansijskih aspekata. Mogao sam otići negdje drugo, gdje bi finansije bile bolje. Ono što mi je Benevento ponudio jeste da reprezentujem autsajdera i klub čija je priča jedna od najljepših, rekao je Sanja na početku.

Osvrnuo se i na to da je fudbal postao biznis.

– U eri gdje je fudbal postao više od biznisa u većini klubova, umjesto da se bazira na sam sport. Benevento prestavlja srce i dušu onoga što bi fudbal trebalo i da predstavlja. Strast, srce, nadu, radost i ljubav. To je osnova i mog života, dodao je Bakari Sanja italijanskim medijima.