Sari je veliki perfekcionista, ali s njim razgovaramo samo prije tuširanja

0

Kapiten Juventusa Đorđo Kijelini otkrio je u svojoj autobiografiji kako su fudbaleri Juventusa naučili da se tuširaju nakon što obave razgovor s trenerom Mauricijem Sarijem kako se ne bi osjetili na duvan.

Bivši trener Napolija i Čelsija poznat je kao strastveni pušač, a Kijelini kaže kako je tuširanje bezvrijedno prije razgovora sa Sarijem.

On je veoma zatvorena osoba, ne dopušta da mu se previše približite. Iako smo ga uspjeli malo ‘smekšati’ u Juventusu. Ono što niko nije uspio promijeniti je njegova nevjerovatna strast prema cigaretama. Možete ići na razgovor s njim u njegovu kancelariju samo prije tuširanja, dok još uvijek nosite opremu u kojoj ste igrali, jer inače biste smrdjeli na dim.”

Stub odbrane Juventusa priznaje kako je novi stručnjak tima veliki perfekcionista i da ponekad traži nerealne zahtjeve od ekipe.

Uvijek traži perfekciju. Primjera radi stopostotni posjed na protivničkoj polovini. To je utopija, naravno, ali možda ga je ta želja i dovela s dna na mjesto na kojem se nalazi sada. – kazao je Kijelini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here