Sarić saopštio spisak

0

Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Obren Sarić objavio je spisak igrača na koje računa za preliminarnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalazi 20 igrača – golmani: Lazar Baltić, Nikola Ivezić (Budućnost); odbrana: Stefan Dajević(Igalo), Andrija Marsenić (Berane), Andrijan Avduljaj (Iskra), Vuk Ćosić (Grbalj), Nemanja Božović, Ljubomir Pejović (Mladost Lješkopolje), Petar Vuković (Budućnost); vezni red: Milan Vukotić, Jovan Dašić, Bogdan Obradović (Budućnost), Blagota Marković (Zemun, Srbija), Nikola Janjić (Sutjeska), Đorđe Štešević (Grbalj); napad: Dejan Perović (Grbalj), Ognjen Gašević (OFK Titograd), Andrija Kolundzić (Iskra), Aldin Drndar (Viktorija, Njemačka), Vuk Dapčević (Budućnost).

Kvalifikacioni turnir održava se od 27. septembra do 3. oktobra u Švedskoj. Na njemu učestvuju još i Švedska, Holandija i Lihtenštajn.

Selektor Sarić optimista je uoči nastupa u grupi 1 preliminarne runde kvalifikacija za EP.

– Na kvalifikacioni turnir putujemo maksimalno motivisani. Raspoloženje u ekipi je odlično i spremni smo da odgovorimo izazovu koji nas očekuje. Prve dvije utakmice igramo protiv izuzetno jakih reprezentacija Švedske i Holandije, ali siguran sam da postoji način i da se protiv njih može ostvariti dobar rezultat. U trećoj utakmici nas očekuje Lihtenštajn, protiv kojeg smo mi favoriti i potrudićemo se da opravdamo tu ulogu, kazao je Sarić.

Prvu utakmicu na turniru ,,sokolići“ igraju 27. septembra od 18 časova u gradu Ljungskileu, protiv domaćina. Tri dana kasnije na programu je duel sa Holandijom od 15 časova, dok će se u posljednjem kolu Crna Gora sastati sa Lihtenštajnom. Taj meč počeće u 18 časova.

– Stručni štab je odradio skauting svih protivnika. Odgledali smo nekoliko posljednjih utakmica Holandije, Švedske i Lihtenštajna, tako da smo upućeni u njihov kvalitet. Apostrofirao bih kvalitet Holandije, ali je i Švedska veoma kvalitetna. Naravno, ovo je fudbal i siguran sam da postoji način da napravimo dobar rezultat protiv tih ekipa. Sve ovo ne znači da potcjenjujemo Lihtenštajn, ipak i oni posjeduju određeni kvalitet. Koncentrisani smo na našu igru i na ono što želimo da postignemo na ovom turniru. Želimo da igramo hrabro, disciplinovano i sa mnogo samopouzdanja. Uradićemo sve da prođemo u drugi krug kvalifikacija, poručio je selektor Sarić.