Saveljić: Srednja regija nastavila kontinuitet uspješnog rada

0

Igrači koji nastupaju u 3.CFL fudbal igraju , najčešće iz ljubavi.

momo2

Generalni sekretar SFR Crne Gore Momo Saveljić je u izjavi za CG Fudbal kazao da većinom fudbaleri koji nastupaju za ekipe  u ovom takmičenju fudbal igraju iz ljubavi.

O nekom kvalitetu kod seniorskih ekipa ne može se govoriti u superlativu,jer se većinom radi o fudbalerima koji fudbal igraju iz ljubavi,dok se kod mlađih kategorija sa sigurnošću može konstatovati da je kvalitet na jednom visokom nivou,što potvrđuju i sami rezultati koje naše ekipe postižu na državnom nivou – kazao nam je Saveljić.

Po njegovim riječima , Srednja regija je nastavila kontinuitet uspješnog rada.

SFR nastavila je kontinuitet uspješnog rada koji je imala i u predhodnom periodu dok je Generalni sekretar bio gospodin Vladimir Cujo Bošković.Zahvaljući FSCG i Predśedniku Dejanu Savićeviću i Generalnom Sekretaru gospodinu Momiru Đurđevcu koji pomažu rad sve tri regije,stvoreni su uslovi da Regije nesmetano funkcionišu. 

U odnosu na prošlu sezonu, ova je bila mnogo disciplinovanija, kak kod igrača tako i kod predstavnika klubova.

-Ističem da je u odnosu na prošlu takmičarsku godinu, ova sezona mnogo disciplinovanija, kako kod samih igrača tako i kod predstavnika i službenih lica klubova. Takođe, naša regija je izradila web stranicu koja je u funkciji od marta 2016. i nalazi se na adresi www.srednjaregija.me .

On je kazao da će se izbor najboljih u Srednjoj regiji nastaviti i narednih sezona.

SR je krajem 2015 godine po prvi put organizovala izbor najboljih u Srednjoj regiji što će se nastaviti i narednih godina. Takmičenje u seniorskoj konkurenciji po prvi put je organizovano na Comet sistem,kao što se organizuju i takmicenja I i II lige Crne Gore. Moram istaći da je prvi put u istoriji Srednje regije uživo prenošena jedna fudbalska utakmica odigrana dana 12.5.2016 na Starom aerodromu između FK Ribnica -Podgorica i FK Čelik iz Nikšića. Regija u interesu poboljšanja i smanjenja troškova takmičenja: – smanjila 50% troskove službenih lica – pomogla svoje klubove u nabavki opreme (kompjuter i štampač) – organizacije raznih turnira – kazao je Saveljić.

momo saveljic

Suđenje u ovoj ligi bilo je na veoma dobrom nivou, kazao je gen. sekretar SFR Momo Saveljić.

Suđenje u Srednjoj regiji FSCG je na zavidnom nivou.Imajući o vidu da se radi o mladim sudijama koji tek počinju da sude i da se susreću sa sudijskim problemima koji ih očekuju u nastavku ovog posla.Kancelarija Srednje regije kao rukovodioci takmičenja zadovoljna je svojom sudijskom komisijom i ljudima koji rade na usavršavanju sudija.gospodom Ramovićem i Novovićem.Moram da naglasim da je Srednja regija u zadnjih nekoliko godina proizvela, da tako kažem ,veliki broj sudija koji sude sada utakmice II lige Crne Gore,Živković,Ćupić,Vujisić .
Saveljić se zahvalio Željku Žegarcu komadantu kasarne u Danilovgradu.
Srednja regija u toku svake takmičarske godine organizuje dva obavezna i dva popravna seminara za sudije prije početka svake polusezone.Kasarna Danilovgrad je mjesto održavanja seminara,pa bih ovu priliku iskoristio da se zahvalim Vojski CG i gospodinu Željku Žegarcu komandantu kasarne u Danilovgradu – rekao je Saveljić.