„Savez me poslao u sudijsku penziju preko noći i mimo moje volje“

0
CG-FUDBAL.COM ilustracija

Nakon više od 170 odsuđenih mečeva Prve i Druge lige, kao sudija sa sjevera koji ima najviše odsuđenih utakmica Prve lige u nezavisnoj Crnoj Gori, preko noći sam precrtan i mimo svoje volje poslat u sudijsku penziju, kazao je sada već bivsi fudbalski sudija Dražen Petrić.

Prethodnih šest mjeseci sam zamrznuo status zbog privatnih obaveza, ali sam se blagovremeno pismenim putem, što je i obaveza svih fudbalskih sudija, najavio da sam na raspolaganju za nastupajuću 2022/23 takmičarsku sezonu, a sve u skladu sa Pravilnikom o sudijama i suđenju. Zašto je Radojica Kruščić (čitajte Dejan Savićević) donio takvu odluku i na bazi koje argumentacije, meni je više nego poznato ali zbog javnosti želim da ustvrdim da razlozi takve odluke nemaju veze sa stručnim segmentima, oni su apsolutno vanfudbalski, a prije svega politički“,  ističe Petrić.

Navodi da je nakon više od 170 odsuđenih mečeva Prve i Druge lige, kao sudija sa sjevera koji ima najviše odsuđenih utakmica Prve lige u nezavisnoj Crnoj Gori, preko noći precrtan i mimo svoje volje poslat u sudijsku penziju.

„Da li treba da napomenem da nisam dobio ni zvaničan dopis niti bilo kakvo obavještenje iz Saveza?! Sigurno ne, jer svi koji prate crnogorski fudbal znaju kako Savez funkcionise, da je to je privatno vlasništvo jednog čovjeka. Želim da napomenem da je Kruščić, kao izvšilac, ne po prvi put, zloupotrijebio svoju funkciju i uklonio me sa liste bez saglasnosti ostalih članova sudijske komisije. Svi znaju, a i sam Kruščić mi je ranije „dobronamjerno“ nagovjestio, da je njihov problem u mom političkom angažmanu u partiji koja se svim silama bori protiv njima bliske partije, koja ih je dovela a i drži na pozicijima na kojima su sada“, kazao je Petrić.

Pripadnost gradu u kojem živi je, dodaje, takođe jedan od razloga njegovog prijevremenog „penzionisanja“ kao fudbalskog sudije.

„Pošto je javno saopšteni stav Savićevića da je suđenje glavni problem crnogorskog fudbala, javno ih pitam: Da li je Dražen Petrić kriv zbog toga, a ne predsjednik sudijske komisije koji je tu 16 godina? Da li je Dražen Petrić, koji nije sudio prethodnu polusezonu, kriv za očajno suđenje kako ga je genije ocjenio u prethodnoj sezoni, obzirom da na najvećoj listi nije bilo promjena? Da li sam je kriv za afere koje su se podigle u posljednjim kolima I finalu Kupa? Možda sam ja ‘’krao’’ u finalu Kupa kako reče jedan funkcioner fudbalskog kluba i presjednik Opštine? Da li sam ja kriv za regularnost, omladinski i klupski fudbal, infrastrukturu, stručni kadar…? Da li sam ja kriv što smo po UEFA koeficijentu na 53. mjestu rang liste klupskog fudbala? I da ne nabrajam dalje jer bih dosadio sa pitanjima, previše ih je a odgovora od najodgovornijih nema – da li sam ja kriv za još puno problema i stanje u kojem se nalazi crnogorski fudbal?“, navodi Petrić u saopštenju.

Sve ovo javno pita iz razloga, kako ističe, što je uz još par ‘’nepodobnih’’ kolega sa nižih lista, jedino on sklonjen iz crnogorskog fudbala, pa je, kako kaže, izgleda najveći problem u njima koji posljednjih godina i nisu sudili Prvu ligu.

„Ono što je meni, prvo kao čovjeku, a onda i kao profesionalcu najvažnije jeste to da sam sačuvao principijelnost i napuštam fudbalsku scenu dostojanstveno sa ličnim mirom i spokojom, a onima koji su donijeli ovakvu odluku i onima koji ćutanjem odobravaju istu, ostavljam jedinu ljudsku i moralnu reakciju,da spuste glavu kada se susretnemo. Moja će i dalje stajati pravo!“, zaključuje Petrić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here