Savić: Slavićemo veliki uspjeh!

0

Godinu koju smo upravo ispratili, kada je crnogorski fudbal u pitanju, bez dileme je obilježio Stefan Savić.

foto: facebook.com/AtleticodeMadrid

Pouzdani štoper izrastao je u jednog od lidera nacionalnog tima, a postao je i neizostavni šraf u mašineriji zvanoj Atletiko Madrid.

U novogodišnjem intervjuu za CdM, popularni Savke je istakao da bi 2017. mogla da bude godina velikog rezultata našeg fudbala.

“Vjerujem da ćemo slaviti veliki uspjeh sa reprezentacijom. Mislim da treba da budemo zadovoljni sa bodovnim učinkom na početku kvalifikaciju. Možda nas je malo poremetio poraz u Jerevanu, jer smo vodili 2:0 na poluvremenu. Međutim, takve stvari se dešavaju u fudbalu, moramo ići dalje, konsolidovati redove i u 2017. godini napraviti dobre rezultate i možda otići na veliko takmičenje”, rekao je Savić.

Na kraju godine Stefan je od naše kuće fudbala dobio nagradu za igrača godine. Ubjedljivo najviše glasova pripalo je štoperu Atletika.

“Osjećaj je predivan, biti najbolji igrač u svojoj zemlji je san svakog dječaka koji se bavi fudbalom. Potajno sam se nadao zbog dobrih rezultata u ovoj godini. Na taj način sam i razmišljao. Odlično se sjećam kada sam prije šest godina dobio nagradu za najperspektivnijeg igrača. Tada sam obećao da ću dati sve od sebe da postanem ovo što sam danas i moj trud se ovom nagradom definitivno isplatio. “

foto: FSCG

Savić je imao dug put. Od rodnog Mojkovca, preko Borče i Partizana, stigao je do Mančester sitija, Fiorentine, a sada je stožer Atletika.

“Zadovoljan sam onim što sam dosad uradio i nadam se da ću nastaviti i dogodine biti uspješniji na svakom planu. Od malih nogu sam išao korak po korak. Bio sam fokusiran, radio žestoko i rezultati su tu. “

Pored uspjeha sa nacionalnim timom, Savić je veoma motivisan da i u dresu Atletika pokori Evropu.

“Proljetos nam je izmakla titula u meču sa Realom. Sada želimo trofej Lige šampiona. Odlično smo odigrali grupnu fazu i osvojili prvo mjesto pred osminu finala. U drugom dijelu imaćemo visoke ambicije i nadam se da opet možemo daleko”.

Za razliku od eminentnog takmičenja, Atletiko u prvom dijelu sezone nije blistao u Primeri.

foto: FSCG

“Želimo da popravimo poziciju u domaćem šampionatu. Malo kaskamo za vodećim ekipama, ali ima još mnogo da se igra. Naporno je svaka tri dana biti na terenu i igrati jake utakmice. Te stvari iziskuju ogromne napore. Međutim, kao dijete sam sanjao veliku scenu i srećan sam što sam dio nje”.

Stefan živi u Madridu, jednom od najljepših gradova Evrope.

“Godinu i po sam u Madridu. Međutim, toliko imam obaveza vezanih za treninge, karantine i utakmice da sam slabo upoznao grad. Međutim, ovo što sam dosad vidio je prelijepo”.

Momak koji će u februaru napuniti 26 godina ne zaboravlja grad iz kog je krenuo u fudbalski svijet.

“Svi znaju koliko sam vezan za Mojkovac. Zbog toga sam ovaj mini odmor iskoristio da ga provedem sa porodicom i prijateljima iz rodnog grada. Uvijek se rado vraćam u Mojkovac”, kazao je Stefan Savić.

izvor: CDM