Savićević: Bio sam oprostio Osimu, a onda je spomenuo Arkana

0

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević je u intervjuu za beogradski Mondo između ostalog pričao o odnosu sa nekadašnjim selektorom Jugoslavije Ivicom Osimom.

Osim je 1990. na Mundijalu dao šansu 11 godina starijem Safetu Sušiću, zbog toga su se posvađali on i Savićević.

“Osimu sam oprostio i pokajao se zbog toga. Bato Bulatović me je nagovorio da odemo zajedno na večeru nakon finala Kupa šampiona u Atini 1994. Osim je tada vodio Panatinaikos, poklonio sam i dres njegovom sinu i uspostavili smo korektan odnos. Ali, onda mi se smučio kada je izjavio da ga je Željko Ražnatović Arkan pritiskao da me forsira u reprezentaciji Jugoslavije. To je najveća glupost koju sam čuo u životu i ne mogu sebi da oprostim što sam poslušao Batinu molbu”, rekao je Savićević.

“Safeta Sušića sam stavio u idealnu ekipu igrača s kojima sam igrao. To je najbolji odgovor svima koji misle da je moj sukob s Osimom i želja da igram bila izraz nepoštovanja prema Papetu Sušiću. Ako ga stavljam u svojih Top 11, znači da ga jako cijenim i smatram jednim od najboljih igrača s ovih prostora. Ali, 1990. sam bio bolji od njega. Na Svjetskom prvenstvu u Italiji on je imao 35 godina, a ja 24”, prisjetio se Savićević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here