SAVIĆEVIĆ: Htjeli su da nas hapse!

0

Gostujući u novoj epizodi kultne emisije “Mojih top 11”, naš najbolji fudbaler svih vremena Dejan Savićević otkrio je da je zbog potpisa za Zvezdu zamalo završio u zatvor!

– Prelazni rok je počinjao 20. juna, a oni su mi pet dana prije toga uručili poziv za vojsku. U to vrijeme si morao lično da se pojaviš u prostorijama Saveza da bi potpisao ugovor i pokušali su na sve načine da me dovedu u bezizlaznu situaciju. Zato smo Pančev i ja potpisali bukvalno u minut poslije ponoći 20. juna. Uspio sam da pomjerim vojsku sa 15. na 17. jun i tri dana se krio kod Bege u vikendici u Grockoj. Kad smo ušli u zgradu Fudbalskog saveza Beograda, morali smo stepenicama do trećeg sprata, jer Cvele ništa nije prepuštao slučaju. Rekao je nikako liftom, šta ako se zaglavi? Dolje u Deligradskoj već su stajala vozila vojne policije, sve je bilo spremno za naše hapšenje. Ali ja sam 20. juna, tačno u zakazano vrijeme, bio ispred kapije kasarne na Topčideru.

Istakao je da se nije previše isticao radom u vojsci.

-Nisam se previše isticao radom, jer mislim da je vojska bila čist promašaj. Šta sam ja naučio u vojsci? Ništa. Imali smo dva pucanja za godinu dana i to je sve. Kažu škola života, naučiš se redu i disciplini. Pa ja sam i u klubu bio u vojnom drilu. Pripreme, karantini, utakmice. Drugi odlučuju kad ideš u krevet, kad ustaješ, kad jedeš. Eto, Peđa Mijatović nije bio vojnik, njega je to zaobišlo. I šta mu fali? Pančev je tražio Niš, jer mu je blizu Skoplja, da familija i tadašnja cura Ana mogu češće da mu dolaze u posjetu – kazao je Genije.

Top 11 Dejana Savićevića:

Rosi – PanuĆi, Mihajlović, Barezi, Maldini – Jugović, Stojković, Boban, Sušić, Mijatović, Vea (Vagner). Trener: Dragoslav Šekularac.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here