Savićević otkrio ko je najbolji igrač kojeg je uživo gledao, a ko ga i danas osporava

0
foto: Nova S (printscreen)

Gostujući na televiziji Nova S u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ predsjednik FSCG Dejan Savićević pričao je o svojoj karijeri.

On je govorio o počecima u Budućnosti, igranju za Zvezdu i Milan, ali i karijeri u dresu reprezentacije Jugoslavije.

Savićević je kazao da je sa tadašnjim selektorom Osimom imao velikih nesuglasica i da na SP u Italiji u timu nije bio zbog Safeta Sušića kog smatra za najboljeg igrača sa ex Yu prostora kojeg je imao priliku da gleda.

Ja sam debitovao u reprezentaciji kod Osima. Odigrao sam pola mečeva u reprezentaciji kod njega. On nikada nije imao povjerenja u mene što je kulminiralo u Zagrebu 89-te kad sam napustio reprezentaciju. 90-e isto u Italiji. Imao sam konkurenciju u reprezentaciji. Tu je bio Safet Sušić koji je po mom mišljenju najbolji igrač sa ovih prostora kojeg sam ja gledao. Sigurno najbolji igrač. Ali on je tada na Svjetskom prvenstvu imao skoro 36 godina, a ja 24. To je bio glavni problem. Imao sam dosta problema sa njim i nije mi ostao u lijepom sjećanju. On je 94′ u Atini bio na stadionu i imao je prilike da se ubijedi da je pogriješio. Nažalost i dan danas, kad god ima priliku me ospori – rekao je Savićević.

 

Advertisements