Savićević: Piksi jedini može obuzdati igrače

0

Čeka se još samo zvanična potvrda da je Dragan Stojković Piksi preuzeo fudbalsku reprezentaciju Srbije. Njegov prijatelj i saigrač Dejan Savićević govorio je o novom angažmanu Nišlije.

– Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi. On je pravi čovjek da reprezentativcima probudi patriotizam i osjećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da Srbija to sad nema. Jer da ima, uz kvalitet koji posjeduju njeni igrači, sigurno bi se plasirala na Evropsko prvenstvo. Beograd ima mnogo splavova i možda su oni glavni problem srpske reprezentacije. Ako Piksi ne može da se nametne kao autoritet i riješi pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao. Takođe, Piksi ne dozvoljava miješanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: ‘Ovaj mora da igra zbog menadžera‘, kazao je Savićević za ,,Informer“.

On je dodao da se njegov bivši saigrač već dokazao i kao trener i kao fudbaler.

– Nema potrebe da vučemo paralelu između Piksija igrača i Piksija trenera. Dobar je u svom poslu i zna se da kod njega mora da bude gvozdena disciplina. U klubu je lakše uspostaviti red, jer si svaki dan sa igračima, znaš šta od koga možeš da očekuješ. Onoga koji nije dobar jednostavno prodaš i dovedeš drugog. U reprezentaciji je to teže, posebno što igrači na okupljanje nekad gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice, pojasnio je predsjednik FS Crne Gore.

Po povratku iz Kine u Srbiju, svakako da je Piksiju neophodna podrška sa svih strana.

– Svi o njemu pišu sve najbolje. I važno je da tako bude, jer je Piksi veličina. Ipak, trebalo bi da bude spreman da je to mač sa dvije oštrice. Ako bude išlo dobro, Piksi će biti najbolji. Ukoliko krene po zlu, pisaće se naslovi da Piksi ništa ne valja. Mogu samo da mu poželim puno sreće, rekao je Dejan Savićević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here