Savićević: Saradnja sa Infantinom odlična, Kosovo treba da igra …

0

Predśednik FSCG Dejan Savićević je u intervjuu za index.hr kazao da je saradnja sa novim predśednikom FIFA-e odlična.

foto: fscg.me

Infantina poznajem nekih 10 godina, od kada je Crna Gora primljena u UEFA-u. Imamo odličnu saradnju i direktnu komunikaciju, jer obojica govorimo italijanski jezik, a to je bio slučaj i s  Platinijem i Blatterom – kazao je Genije.

Savićević je kazao da je reprezentaciji Kosova i njegovim klubovima trebalo dozvoliti odigravanje mečeva, ali prema riječima našeg predśednika, UEFA je napravila veliku grešku.

UEFA je tu napravila veliku grešku. Reprezentaciji Kosova i njenim klubovima trebalo je dozvoliti odigravanje utakmica. Međutim, Kosovo je u UEFA-u ušlo na jedan sasvim nelegalan način. Skupština UEFA-e srušila je statut UEFA-e. Ako je za Crnu Goru bilo potrebno primanje u Ujedinjenim Nacijama, za Kosovo to nije bilo potrebno. Ljudi su bili izlobirani sa svih strana i tog dana je politika pobijedila fudbal. Naravno, ponavljam, fudbal se mora igrati i na Kosovu, i na svim dijelovima svijeta. Ne treba ih zabraniti. Eto, na primjer, ja sam s ostatkom bivše reprezentacije Jugoslavije propustio tri velika takmičenja zbog takvih stvari i nama su zabranili da igramo fudbal. Želim da se politika odvoji od sporta, no očigledno to ne može. Trebaju svi igrati fudbal, ali se stvari trebaju rješavati na pravi način – rekao je Savićević.

Savićević je 1988. godine iz Budućnosti prešao u Zvezdu, ali, imao je i ponudu Hajduka.

-Dok sam igrao fudbal imao sam ponudu Hajduka, ali ne i Dinama i ne znam zašto je nije bilo. Međutim, Hajduk me želio i bila je to najveća financijska ponuda kada sam odlazio iz Budućnosti 1988. godine. Odigrali smo dvije sjajne utakmice i dva puta pobijedili Hajduk tih godina, pa su željeli da dođem na Poljud. Međutim, već sam dao riječ Zvezdi i dogovorio se s njom, pa nisam želio pogaziti dogovor –  zaključio je Genije.