Savićević: Stav FSCG je…

0

Delegacija Fudbalskog saveza Crne Gore, predvođena predsjednikom Dejanom Savićevićem, učestvovala je na 40. Kongresu UEFA koji je održan danas u Budimpešti.

foto: fscg.me

Na dnevnom redu Kongresa našle su se tačke posvećene tekućim pitanjima sa akcentom na izvještaje Komisija UEFA za protekli jednogodišnji period.

Jedna od tema koje su se našle na dnevnom redu Kongresa bio je i zahtjev FS Kosova za prijem u punopravno članstvo UEFA. Razloge za prijem saopštio je Fadilj Vokri predsjendik FS Kosova, dok se njihovim težnjama žestoko usprotivio Tomislav Karadžić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije. Nakon iznešenih stavova pristupilo se tajnom glasanju – 28 članica glasalo je za prijem Kosova u UEFA, 24 članice su bile protiv, dok su dva saveza bila uzdržana.

– Stav Fudbalskog saveza Crne Gore po ovom pitanju bio je principijelan, odnosno da se mora poštovati Statut UEFA, što se nije desilo u ovom slučaju. U pravcu poštovanja odredbi Statuta išla je i moja diskusija na Kongresu. Razne dezinformacije koje su se pojavile u pojednim medijima nakon glasanja na Kongresu, a koje se odnose na stav FSCG po pitanju prijema FS Kosovo u članstvo UEFA, su izmišljene i proizvod su senzacionalističkog nagađanja tih medija, rekao je predsjednik FSCG Dejan Savićević.

Zahtjev FS Kosova naći će se na dnevnom redu Kongresa FIFA koji će se održati 13. maja u Meksiku.