SAVIĆEVIĆ: Uskoro ćemo imati tri stadiona sa UEFA standardima!

Predśednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i predśednik Opštine Nikšić Veselin Grbović otvorili su novoizgrađeni objekat u kojem su smještene svlačionice i prateće prostorije koje će koristiti omladinski pogon FK Sutjeska.

FSCG je u ovaj objekat uložio 100.000 eura, što je još jedna u nizu investicija u nikšićki fudbal.

Ovo, naravo, nije prva donacija FSCG fudbalu u Nikšiću. Podsjetiću da smo pomagali i FK Čelik, a što se tiče Sutjeske, finansijski smo učestvovali i u izgradnji terena sa sintetičkom travom, kod zamjene stolica na tribinama, zatim da smo pomogli kad je pao zid na objektu kraj Bistrice, kao i izgradnju reflektora. Pred nama je glavna i najskuplja investicija, rušenje i izgradnja zapadne tribine stadiona kraj Bistrice. Nadam da će Opština sa Direkcijom javnih radova i Vladom vrlo brzo uspjeti da raspišu prvo tender za rušenje, a kasnije i za izgradnju i kad to bide završeno, Fudbalski savez će sa Opštinom i Vladom potpisati ugovor o ulaganju. Nadamo se da ta izgradnja neće trajati dugo i da će tribina biti završena brzo, da fudbalski ambijent u Crnoj Gori ima još jedan stadion koji će moći da zadovolji kriterijume UEFA za odigravanje utakmica reprezentacije. Za par godine će biti izgrađen stadion na Cetinju, tako ćemo u dogledno vrijeme imati tri stadiona koja će moći da zadovolje kriterijume UEFA, kazao je Savićević na konferenciji za medije upriličenoj povodom otvaranja novog objekta.

Predśednik Opštine Nikšić Veselin Grbović zahvalio se na donaciji FSCG.

Danas smo otvorili prostorije koje su urađene za mlađe kategorije FK Sutjeska, uglavnom sredstvima Fudbalskog saveza Crne Gore. Vrijednost te investicije koju je FSCG donirao našem klubu je oko 100.000 eura. Opština je pomogla oko obezbjeđenja priključaka, komunalija i sređivanja prostora, terena i smatram da smo dobili jedan dobar prostor koji može da se koristi i za starije kategorije fudbalera, rekao je Grbović.

Advertisements