„Savićević živi za reprezentaciju Crne Gore“

0

Legendarni fudbaler Sarajeva, Mehmed Janjoš, kasnije i trener ,,bordo“ tima sa Koševa, imao je priliku da radi u crnogorskoj reprezentaciji.

Šezdesetčetvorogodišnji strateg obavljao je ulogu prvog asistenta Faruka Hadžibegića dok je bio selektor ,,hrabrih sokola“.

Janjoša vežu lijepa sjećanja na Podgoricu, ljude iz Fudbalskog saveza Crne Gore i sve što je prošao sa našim najboljim državnim timom. O tome je pričao gostujući u emisiji ,,Gol by Baho“.

Na pitanje ima li razlike u radu dvije kuće fudbala, crnogorske i bosanskohercegovačke, Janjoš je odgovorio.

– Ima razlike – tamo je Dejo Savićević. Sportista, čovjek koji jednostavno voli i živi za reprezentaciju Crne Gore. Ima i on tamo problema, ali ne dozvoljava stvari kao ovdje kod nas. Mi smo tamo bili 18 mjeseci. Hvala im svima. Bilo nam je super, osjećali smo se prelijepo – rekao je Janjoš.

Hadžibegić i Janjoš su nekadašnji saigrači i dugogodišnji saradnici. Bili su zajedno u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine 1999. godine, a kasnije i vodeći turske klubove Denizlispor, Gaciantepspor i Dijabakirspor.

Poziv iz Crne Gore prihvatili su u teškom trenutku – nakon odlaska Ljubiše Tumbakovića koji je iz političkih raloga odbio da vodi utakmicu protiv Kosova.

Hadžibegić je od jula 2019. godine vodio ,,sokole“ na 14 utakmica. Ostvario je šest pobjeda i po četiri remija i poraza.

– Faruk je odradio strašan posao, bili smo prvi u grupi Lige nacija. Nismo produžili ugovor, ali u to ne bih ulazio. Ali, dok smo bili tamo – sve je bilo na najvećem nivou. I dan danas se čujem sa ljudima iz Crne Gore. Ne prođe sedam dana da ne porazgovaramo, pošaljamo pozdrave. Zaista je bilo milina raditi tamo – kazao je Janjoš.

Pomenuo je i najbolje crnogorske igrače.

– Raditi sa Savićem i Jovetićem je takva uživancija. Pogotovo sa Stefanom jer sam sa njim bio često i moram da ga apostrofiram. Teško je objasniti rad sa takvim čovjekom. On je najbolji odbrambeni igrač Evrope. Rođeni takmičar. Sjećam se detalja iz svlačionice. Postavi kantu za smeće, a onda se nadmeće sa saigračima ko će da ubaci, u 50, 20 ili deset eura. Završi se trening, a Savić izazove nekoga da gađaju prečku u 20 eura. Izuzetno je poštovan i pita se – istakao je, između ostalog, Janjoš.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here