Savović: Nijesmo bili na očekivanom nivou, imaćemo više prostora u revanšu

0

Sutjeska je razočarala protiv Klaksvika, odigrala ispod nivoa u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija (0:0) i imaće težak zadatak da naredne srijede izbori plasman u narednu rundu.

– Sve što smo očekivali smo i dobili. Klaksvik je izuzetno organizovan rival, zna što hoće u svakom trenutku, igraju timski. U većem dijelu meča su uspijevali da nas uskrate za pas ili proboj po boku, dosta dobro su zatvarali prilaze golu. U momentima kad su imali loptu često su nam pravili problem dugim pasovima iz zadnje linije, na taj način ,,razdvajali“ našu ekipu, pa smo morali da igramo na većem prostoru nego što smo navikli. Kasnije smo uspjeli da stvorimo incijativu, ali je bila jalova. Nijesmo dolazili do zrelije šanse. Rival je došao da čeka šansu iz kontre i obezbijedi dobar rezultat pred meč kod kuće, uspjeli su u tome, a nama ostaje da se pripremimo za revanš i da mi njih iznenadimo u gostima – rekao je trener Milija Savović za TVCG.

– Kako je vrijeme odmicalo protivniku je padala koncentracija, svježina naših igrača je donijela situacije koje smo mogli bolje da završimo. Ali nijesmo bili na nivou koji smo željeli i očekivali, nijesmo izgledali svježe i očekujem da u narednom meču, uz bolje vremenske uslove, sve izgleda bolje. Uz veću agilnost, brzinu i svježinu možemo da se nadamo prolazu.

Savović očekuje drugačiji meč na sjeveru Evrope.

– Mislim da ćemo imati više prostora. Sada smo imali pritisak da pobjedimo, ali ova ekipa ima kvalitet da igra na kontru. Biće važno da odbranimo veliki broj prekida ubacivanja, bitne su ,,druge lopte“, da se pokriju i brzo odreaguje. Mislim da imamo snage i kvaliteta da se izborimo s tim, probaćemo da pobijedimo – kazao je Savović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here