Sedam razloga zbog kojih Igor Vujačić treba da dobije Tumbakovićev poziv

0

Riječ urednika

Fudbaleri Zete igraju izvanredan fudbal u proljećnoj polusezoni.

Oni su dva kola prije kraja po broju osovjenih bodova u našoj ligi najbolji tim, ali zbog dvije kazne (ulasci Radojice Božovića u službene prostorije) koje je FSCG izrekao prvom crnogorskom šampionu on se nalazi na tri boda zaostatka za vodećom  ekipom Budućnosti.

Apsolutni lider ovog izuzetno mladog tima Zete je kapiten Igor Vujačić.

Foto: Bajko Stanojević

Na svim utakmicama koje je igrao bio je dominantna figura u dresu Golubovčana i po prikazanom u ovoj sezoni bez dileme je zaslužio poziv selektora Tumbakovića u državni tim.

Naš nacionalni tim igra prijateljski meč sa Iranom, a kako je sam Tumbaković izjavio biće to prilika da isproba “jednu grupu igrača”. Sigurno u toj “grupi” ima mjesta za Vujačića kojeg je Tumbakovićev asistent Džudović  gledao na “Trešnjici” u pobjedi protiv Budućnosti, a evo i zbog čega Vujačić treba da dobije šansu.

1 – On je lider najbolje odbrane u ligi. Zeta je na 31 utakmici primila svega 17 golova ili 0.54 gola po meču.

2– Izuzetno dobar u igri glavom, kako u odbrani tako i u napadu.

3 – Fantastičan u oduzimanju lopte bez faula (tzv. tackling). Zaradio svega 10 žutih kartona na 28 utakmica.

4 – Neustrašivost je nešto po čemu je prepoznat ove sezone. Protiv Budućnosti ličio na Sinišu Mihajlovića iz jednog od derbija Lacio-Roma. U par navrata je podmetnuo glavu u sitacijama u kojima drugi igrači ne bi podmetnuli ni nogu.

5 – Koncentracija i mentalna stabilnost su segmenti u kojima je znatno napredovao u odnosu na posljdnje dvije sezone kada je bio član mlade reprezentacije.

6 – Odlučnost još jedan od segmenata u kojima je kod njega došlo do rapidnog napretka. I u situacijama kada njemu i timu ne ide dobro nije gubio odlučnost da dođe do zacrtanog cilja.

7 – Motivisao je i bio lider grupi izuzetno mladih igrača. Posao kapitena je obavio besprekorno što jednom 22-godišnjaku nije nimalo lako.

foto: Bajko Stanojević

Za sve što je uradio u ovoj sezoni noseći dres Zete Igor Vujačić je zaslušio mjesto u nacionalnom timu, a poziv njemu bi bio svojevrstna nagrada i podstrek cijelom timu Zete kojeg smo još ranije prozvali “Vrtić iz Golubovaca”.

Ivica Madžarović