SERIJA A JE PONOVNO MOĆNA: Ovo je najboljih 11 ljetnjeg ‘merkata’!

Došli smo u sam finiš popularnog ‘merkata’ u italijanskoj Seriji A. Na Apenine je do sada stigao niz velikih imena koja će Seriju A ponovno vinuti u sam vrh evropskog fudbala.

Popularni ‘kalćo’ je krajem prošlog i početkom ovog vijeka okupljao najbolje fudbalere svijeta. Serija A je u to vrijeme bila tzv. “fudbalski NBA”, a čini se da se popularnost počela vraćati.

Ovog ljeta su u Italiju stigli igrači iz Mančester Junajteda, Mančester Sitija, Bajerna, Pari Sen Žermena, Atletiko Madrida, ugovore su potpisali neki od najboljih evropskih talenata što jasno govori da je finansijska moć italijanskih klubova itekako porasla.

Odlučili smo da napravimo početnu postavu od najzvučnijih pojačanja u dosadašnjem dijelu ljetnjeg ‘merkata’. Izabrali smo formaciju 4-3-3, a to izgleda ovako:

Na golu je Pau Lopez (Roma), defanzivni kvartet čine Danilo (Juventus), De Liht (Juventus), Godin (Inter) i Teo Ernandez (Milan), u veznom redu su Rabio (Juventus), Šone (Đenova) i Remzi (Juventus), a napad predvode Lozano (Napoli), Riberi (Fiorentina) i Lukaku (Inter).

Treba napomenuti kako smo odabrali igrače koji do ove sezone nisu igrali u Seriji A, tako da za „najboljih 11“ kandidati nisu bili Manolas (Napoli), Barela (Inter), Naingolan (Kaljari), Spinacola (Roma), Manćini (Roma), Benaser (Milan)…

Osim njih, treba napomenuti da su u ‘kalćo’ stigli još brojni sjajni igrači, među kojima se posebno ističu Baloteli (Breša), Elmas (Napoli), Nandez (Kaljari), Rafael Leao (Milan), Lazaro (Inter), Obiang (Sasuolo), Nestorovski (Udineze) i tako dalje.

Kada se pogleda dosadašnji dio ‘merkata’, potpuno je jasno da nas očekuje uzbudljiva sezona u Seriji A, verovatno najizjednačenija u posljednjih osam godina.

Advertisements