Sitijev fudbaler bira Španiju umjesto Francuske

0

Ejmerik Laport odlučio je da u budućnosti nastupa za selekciju Španije.

On je velika želja selektora “furije“ Luisa Enrikea, koji je zatražio od čelnika Saveza da prouče mogućnost da ovaj fudbaler zaigra za selekciju sa Iberijskog poluostrva. Oni su to uradili i ustanovili da je to izvodljivo, pa će se Laport naći na spisku za Evropsko prvenstvo koji se objavljuje 21. maja.

Nekadašnji igrač Atletika nije nastupao za seniorsku selekciju Francuske, a FIFA dozvoljava da takvi fudbaleri mogu promijeniti nacionalni tim. Laport je pozitivno odgovorio na poziv španskog Saveza i biće na raspolaganju Luisu Enrikeu već na Evropskom prvenstvu. On je nastupao za omladinsku selekciju Francuske, ali ga Didije Dešamp nije zvao u seniorski tim aktuelnih svjetskih prvaka.

Ejmerik Laport ima 26. godina, ove sezone je odigrao 27 utakmica za Mančester siti u svim takmičenjima, a igrao bi i više da nije bio zaražen koronavirusom. Sa Sitijem će, sada je izvjesno, osvojiti titulu, a možda će stići i do pehara Lige šampiona, pošto se Siti u finalu ovog takmičenja sastaje sa Čelsijem 29. maja.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here