Sjajan debi za Osmajića

0

U sjajnom susretu na stadionu Deepdale, navijači Prestona bili su počašćeni uzbudljivim debitantskim nastupom crnogorskog reprezentativca Milutina Osmajića.

Ovaj mladi talent ostavio je neizbrisiv trag na terenu, pridonoseći značajno pobjedi Preston North Enda od 2-1 nad Plymouth Argyleom u EFL Čempionšipu.

Već od prvog zvižduka, atmosfera je bila električna jer je domaćin krenuo punom snagom. Samo je jedan minut trebalo Prestonu da postave ton, a gol je postigao Holmes. Rano vođstvo poslalo je talase oduševljenja po tribinama, a domaća publika očekivala je nezaboravan dan.

Milutin Osmajić, u svom debiju za Preston North End, brzo je pokazao zašto se smatra jednim od najsvetlijih talenata Crne Gore. Sa izuzetnom smirenošću za svoje godine, Osmajić je demonstrirao svoje sposobnosti kreacije igre tako što je upisao asistenciju u 25. minutu. Njegov pas pronašao je Liama Millara, koji je hladnokrvno smjestio loptu u mrežu Plymouth Argylea, udvostručujući vođstvo Prestona. Tribine su eksplodirale u slavlju, priznajući uticaj mladog Crnogorca na igru.

Kako se prvo poluvreme bližilo kraju, Preston North End čvrsto je kontrolisao dešavanja na terenu, vodeći sa 2-0.

U drugom poluvremenu, Plymouth Argyle se hrabro borio da se vrati u igru. Uspjeli su smanjiti zaostatak u 61. minutu kada je Ryan Hardy pronašao put do mreže, privremeno podižući nade za goste. Međutim, odbrana Prestona, dobro organizovana i nepokolebljiva, ostala je čvrsta do kraja utakmice.

Milutin Osmajić nastavio je impresionirati tokom cijelog meča, ali sa taktičkom promjenom u 75. minutu, bio je zamijenjen uz ovacije zahvalne publike. Njegov debi bio je ništa manje nego spektakularan, a navijači s nestrpljenjem iščekuju više od ovog mladog talenta u narednim mečevima.

Ovom pobedom, Preston North End utvrdio je svoju poziciju na vrhu tabele EFL Čempionšipa sa 16 bodova. Njihovi najbliži rivali, Leicester i Ipswich, prate ih sa po 15 bodova. Dok sezona odmiče, navijači su optimistični da će talenat Milutina Osmajića odigrati ključnu ulogu u njihovom nastojanju da se plasiraju u Premijer ligu.

Sa ovim crnogorskim maestrom budućnost izgleda svetlo za “Lilywhites”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here