Sjećanje na put ,,sokola“

0

Svečana atmosfera u salonu podgoričkog hotela Hilton – Fudbalski savez Crne Gore organizovao je ,,Veče jubileja“ povodom 15 godina A reprezentacije.

Kroz kraću video-storiju evocirale su se uspomene na sve što su ,,hrabri sokoli“ prošli od dana obnove nezavisnosti. Vrijeme leti, ali i dalje su svježa sjećanja na prvu utakmicu i pobjedu protiv Mađarske – 24. marta 2007. godine, blizinu velikog takmičenja kada je Češka bila bolja u baražu 2012, na velike trijumfe i bolne poraze, sve do posljednjih izdanja u Ligi nacija…

Emotivnu priču upotpunili su asovi koji su bili dio prve generacije najboljeg nacionalnog tima, momci od kojih je krenuo kult reprezentacije.

– Momenata slavlja svi ćemo se rado sjećati u godinama koje su pred nama. Sa druge strane, znam sam da i vi, baš kao i ja, žalite za prilikama koje smo propustili da ostvarimo san svih navijača i izborimo plasman na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ipak, najiskrenije vjerujem da će neka nova generacija ,,sokola“, a nadam se aktuelna, uspjeti da ostvari ono što nijjesmo uspjeli do sada i izbori mjesto na završnoj smotri najboljih svjetskih ili evropskih selekcija – rekao je predsjednik FSCG Dejan Savićević.

Na svečanosti su dodijeljena posebna priznanja za bivše i aktuelne reprezentativce, koji su odigrali najmanje 25 i 50 mečeva.

Jedan za drugim na scenu su izlazili Mirko Vučinić, Savo Pavićević, Radoslav Batak, Elsad Zverotić, Vladimir Božović, Andrija Delibašić, Radomir Đalović, Miodrag Džudović…

– Želim da vam se zahvalim za sve što ste uradili za crnogorski fudbal tokom ovih 15 godina. Hvala vam za svaki trening, za svaki dribling, za svaki pogodak, za svaku odbranu, za svaku prolivenu kap znoja ili krvi u nastupima za našu zemlju. Hvala vam za sve radosti koji ste nam priuštili, za sve momente sreće koji će ostati u vječnom pamćenju svih istinskih navijača reprezentacije Crne Gore. Siguran sam da ste, baš kao i ja, ponosni na sve utakmice, na sve odigrane minute u dresu najdražih i najljepših boja – istakao je Savićević.

Posebno odlikovanje dobio je Fatos Bećiraj, rekorder sa 86 nastupa, koji se nedavno oprostio od reprezentacije.

Iskusni napadač iz ruku čelnika Saveza primio je kristalnu loptu i uramljen dres.

– Bio sam 13 godina član reprezentacije. To je dug period na kojem mogu da budem samo zahvalan. Svaki put kada sam oblačio dres reprezentacije, to je bilo sa posebnim emocijama i uvijek sam se trudio da dam sve od sebe. Kao i svim ostalim reprezentativcima, ostao mi je jedan neostvaren san, a to je učešće na nekom velikom takmičenju. Vjerujem da bi sadašnja generacija to mogla da ostvari i kada se to desi, biću tu da zajedno proslavimo i budem vaš navijač – rekao je Bećiraj, koji je pozdravljen gromoglasnim aplauzom.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here