Škoti kao Laos, Nepal i Makao: Debakl za početak kvalifikacija [VIDEO]

Kazahstan – Škotska 3:0 (2:0)
Pertsuk 6′, Vorogovski 10′, Zainudtinov 51′

Počele su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a prvu pobjedu u ovom kvalifikacionom ciklusu ostvarila je selekcija Kazahstana.

Kazahstanci su ugostili Škotsku, ubjedljivo trijumfovali sa 3:0 i nastavili niz dobrih rezultata pošto su poraženi samo jednom u posljednjih sedam utakmica. Samo 10 minuta bilo je potrebno domaćinu da stekne dva gola prednosti, a strijelci su bili Pertsuk i Vorogovski.

Škoti do kraja poluvremena nisu imali nijedan šut u okvir gola Kazahstana, a sve dileme otklonjene su početkom nastavka kada je Zainudtinov postigao treći gol za Kazahstan.

Zanimljivo je da su se Škoti našli u „odabranom“ društvu reprezentacija koje su od 1994. godine poražene od Kazahstana sa najmanje 3 gola razlike, bez postignutog gola, a na ovom spisku nalaze se Pakistan, Ujedinjeni Arapski Emirati, Laos, Nepal, Makao, Andora i Azerbedžan.

Inače, meč u Astani li budućem Nursultanu vodio je srpski arbitar Srđan Jovanović, a u grupi I nalaze se još Kipar, San Marino, Rusija i Belgija.

Advertisements