„Smatram da ništa loše nisam napravio što se tiče moje karijere“

0
foto:FSCG

Marko Bakić pod Goricom – igrao je sa Mogrenom kao talentovani dječak plijenivši lucidnošću i kreacijom, doživljavao lijepe (i manje lijepe) trenutke sa reprezantacijom Crne Gore, za koju je debitovao 15. avgusta 2012. upravo na podgoričkoj areni u pobjedi nad Letonijom 2:0.

Skoro deset godina kasnije, nakon igranja za Torino, Fiorentinu, Speciju, Belenenseš, Bragu, Alkorkon i Muskron ponovo je debitovao pod Goricom – u dresu sa brojem 88.

Novi vezista je u trijumfu Budućnosti nad Jedinstvom (3:0) igrao posljednjih petnaestak minuta…

„Iskreno, debi mi puno znači jer sam odradio svega trening – dva sa ekipom. Prijalo mi je što sam dobio šansu, ponovo osjetio strast utakmice, pogotovo pod Goricom jer nekako specijalno volim taj stadion. Bila mi je čast da igram pred našim navijačima, osjetim atmosferu, saigrače…“, govori 28-godišnji Budvanin.

„Plavi“ su nakon lošijeg starta prvenstva vezali pet utakmica bez poraza (četiri pobjede i remi), radom i željom okrenuli situaciju u svoju koristi i sada nakon sedam odigranih kola dijele prvo mjesto sa Dečićem i Jezerom (13 bodova), s tim što naš tim ima bolju gol razliku od rivala sa vrha.

„Debi sigurno još više dobija na značaju jer smo pobijedili i došli do liderske pozicije. Smatram da Budućnost kao klub u našoj državi uvijek treba da bude na prvom mjestu, da je to mjesto koje nam pripada i vjerujem da ćemo tu ostati do kraja prvenstva“.

Momak koji je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 21 utakmicu je među „plave“ stigao u najboljim igračkim godinama, sa reputacijom internacionalca koji je igrao u najjačim ligama Evrope – mogao je da se zadrži u inostranstvu, imao je ponude, ali…

„Donio sam odluku za koju mislim da je prava i vjerujem da će se na kraju tako ispostaviti. Odlučio sam da je vrijeme za neki presjek, da treba da se osjećam dobro i na terenu i van njega, čekao sam do posljednjeg momenta da bude to nešto što sam zamislio, a ukoliko ne bude – da krenem sve ispočetka“, govori Bakić, koji je prethodne tri sezone proveo u belgijskom Muskronu…

„Smatram da ništa loše nisam napravio što se tiče moje karijere, čak štaviše – da će dolazak u Budućnost biti jedan pozitivan impuls za mene. Vjerujem da ću se osjećati onako kako sam trebao oduvijek da se osjećam. Srećan sam što sam tu, spreman sam da pomognem timu“.

Motiv novog dokazivanja je primjetan, želja za pobjedama i peharima takođe, a Budućnost ima namjeru da nastavi trofejni niz…

„Bez lažne skromnosti, Budućnost mora da ima najveće ciljeve u domaćim okvirima. To su svakako titula i Kup, bez nekog skrivanja. I trudićemo se da dođemo do trofeja, kao i da u Evropi uradimo nešto više, jer mislim da nije nerealno i da samo treba vjerovati“, jasan je naš novi vezista.

Dobrim igrama u Budućnosti, Bakić bi mogao da vrati status reprezentativca, jer će sada sigurno biti na oku selektora Miodraga Radulovića.

„To je jedna od mojih želja, jedna od motivacija što sam tu. Daću sve od sebe prije svega da pomognem klubu, a onda i da zaigram za reprezentaciju, jer mislim da mogu još da pružim. Međutim, biće kako selektor odluči“, poručio je na kraju Marko Bakić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here