Šokantno: Italijani traže 4 godine zatvora za Mirka Vučinića

0

Četvorogodišnju zatvorsku kaznu i veliku konfiskaciju imovine rizikuje bivši crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić.

Vučinić koji je ranije igrao u Italiji za Leće, Romu i Juventus – suočava se sa suđenjem u Lećeu pod optužbom za utaju poreza u iznosu od oko 13 i po miliona eura. Optužbe protiv Vučinića odnose se na prihode koje je primio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 2014. do 2017. godine, dok je igrao za Al Džaziru, klub u kojem je završio karijeru zbog povrede koljena.

Bivši crnogorski fudbaler navodno nije prijavio poreskoj upravi prihode od 13 i po miliona eura koje je primio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 2014. do 2017. godine, iako je i dalje imao prebivalište u Italiji.

Konkretno, optužbe se odnose na propuštanje da prijavi 3,247,000 eura poreza italijanskoj poreznoj upravi u 2014. godini, 4,5 miliona eura u 2015. i 2016. godini, te skoro milion i 300 hiljada eura u 2017. godini.

Sudski proces, u kojem je Poreska uprava postala građanski tužilac zahtijevajući odštetu od 500 hiljada eura, sada se bliži kraju: održana je završna riječ tužioca Masimilijana Kardućija, dok ćemo presudu sudije Valerije Fedele morati sačekati do 19. oktobra.

Prema optužbi i finansijskim istraživanjima, Vučinić je trebao plaćati poreze u Italiji jer se navodno i tokom svojeg boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima smatrao stanovnikom Italije. Odbrana bivšeg fudbalera, koju zastupa advokat Antonio Savoia, tvrdi, međutim, da je Vučinić tokom tih godina samo povremeno boravio u Italiji.

U novembru 2019. godine, protiv crnogorskog napadača izvršena je zaplijena pokretnih i nepokretnih dobara u ekvivalentu vrijednosti.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here