Tumba: Boljević će dobiti šansu na dvije utakmice!

0
foto: fscg.me

Fudbaleri Crne Gore odradili su danas i drugi trening na pripremama za prijateljske utakmice protiv Kipra i Turske.

foto: fscg.me

Ekipi Ljubiše Tumbakovića priključili su se Stefan Savić, Nikola Vukčević, Marko Bakić i Emrah Klimenta, dok su poštedu ovog puta dobili Marko Simić, Filip Stojković i Luka Đorđević.

– Najveći grupa igrača je danas tu, gotovo da nema novih imena. Tragali smo, ali moraju da prođu ozbiljan skauting da bi se našli u grupi koja zavređuje posebnu pažnju. Kopitović zbog povrede nije tu, a Boljević će dobiti šansu na dvije utakmice da vidimo da li je to to što treba da dopuni selekciju, kazao je selektor Tumbaković u razgovoru sa predstavnicima medija uoči treninga.

Naredni mečevi su ustvari početak priprema za takmičarski dio sezone koji predstavljaju Liga nacija i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

– Ulazimo u ciklus koji praktično ima tri segmenta. Prvi je mart gdje imamo dvije utakmice, gdje ćemo pokušati da kroz ponavljanje način igre iz prethodnog perioda, te da unaprijedimo neke stvari koliko budemo mogli. Pozitivno je to što prateći igre, jedna velika grupa igrača ima zavidnu minutažu. Drugi dio se odnosi na termine u maju i junu, tu ćemo opet pokušati da dopunimo selekciju, pokušaćemo da unaprijedimo igru jer ćemo tada imati više vremena. Zatim je da  ćemo kroz kvalifikacije u Ligi nacija pokušati da izdefinišemo ekipu koja u najvećoj mjeri treba da odgovori zahtjevima kvalifikacija za EP, a u isto vrijeme da napadnemo što bolji rezultat u našoj grupi, smatra Tumbaković, koji plasman na veliko takmičenje vidi kao prioritet.

– Glavni cilj je Evropsko prvenstvo. Kako? U procjeni i analizi, radili smo korektno. Na stručni način, mislim da smo napravili dobar pomak prema naprijed, a sada treba sve unaprijediti na veći nivo. Treba unaprijediti stvari, koje se odnose na detalje u organizaciji igre. Disciplina, angažovanje, borbenost, želja, htjenje… Da budemo tim koji može da rezultira.

Naredni rivali ,,sokola“ su Kipar i Turska.

– Nikada nijesam bježao od jakih protivnika, a Tursku smatram jakim protivnikom koji je imao krizu u kvalifikacijama za SP. Ali, prateći njihovu ligu, ozbiljnu ligu, grupu igrača koji nadolaze, a grupu igrača koji igraju u dobrim evropskim klubovima, mislim da su stasali. Selektor je bio nov u procesu rada, sada ima iskustvo i to je veoma ozbiljna selekcija. Kipar ima grupu kvalitetnih pojedinaca, ali to ne rezultira kroz tim. Daleko su slabiji kao tim. To je neko moje zapažanje, istakao je selektor Tumbaković.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, treći trening ,,sokoli“ će odraditi sjutra u 17 časova na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Pola sata ranije planiran je brifing sa novinarima.