“Sokoli” počinju pripreme: Slovačka i Slovenija testovi za kvalifikacije

0
foto: fscg

Fudbalska reprezentacija Crne Gore danas počinje mini-pripreme za posljednje aktivnosti u godini.

“Hrabri sokoli” će 17. novembra dočekati Slovačku pod Goricom (18 h), dok će tri dana kasnije gostovati Sloveniji na stadionu “Stožice” u Ljubljani (15 h).

Naš najbolji državni tim odradiće prvi trening na “DG areni”.

“Posljednje dvije utakmice u ovoj godini pokušaćemo da iskoristimo kao priliku da dodatno uigramo ekipu, isprobamo neke nove ideje i pripremimo igrače za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje nas očekuje naredne godine. Za protivnike imamo dvije veoma dobre selekcije, sa različitim individualnim i timskim karakteristikama i različitim pristupom igri. Želimo da igramo na svoj način, ponovimo igru koju smo prikazali u Ligi nacija, pogotovo u mečevima sa Rumunijom. Nastojaćemo da kroz naš sistem i pristup igri odgovorimo na dva različita stila koja gaje naši naredni protivnici, Slovaci i Slovenci, kako bismo na što bolji način pripremili ekipu za protivnike i izazove koji ih očekuju u mečevima kvalifikacija”, rekao je selektor Miodrag Radulović.

Debitant na spisku je Dušan Bakić, napadač Dinama iz Minska, dok se nakon pauze u redove “sokola” vraća Stefan Lončar, vezista Novog Pazara.

“Pratimo sve igrače koji imaju pravo nastupa za nacionalni tim i na osnovu analiza njihovih igara i potreba reprezentacije za ova dva meča, priliku da budu sa nama i pokažu koliko mogu doprinijeti nacionalnom timu dobili su Dušan Bakić koji će po prvi put biti član seniorske reprezentacije i Stefan Lončar koji već ima iskustvo u seniorskoj selekciji i dva upisana nastupa. Igraju veoma dobro u klubovima, standardni su prvotimci, daju izuzetan doprinos rezultatima koje ostvaruju njihovi klubovi i želimo da na djelu vidimo koliko mogu da pomognu nacionalnom timu”, dodao je kormilar “sokola”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here