Sokoli se okrenuli Litvaniji

0
foto: FSCG

Dan nakon utakmice trećeg kola UEFA Lige nacija „hrabri sokoli“ okrenuli su misli ka Viljnusu i duelu sa Litvanijom koji se igra već u nedjelju.

foto: FSCG

Novi izazov čeka naše najbolje fudbalere na sjeveru Evrope gdje će, prema riječima Marka Vešovića, tražiti nova tri boda.

Neće biti ista utakmica kao ovdje, kada smo slavili sa 2:0. Igraju kući i oni će nakon tri poraza tražiti šansu da poprave svoj ugled i stanje na tabeli. Biće izuzetno težak meč, za nas još teži, zbog trenutne atmosfere, ali na nama je da pokažemo karakter i da se izdignemo iz sutuacije u kojoj smo. Znamo šta pobjeda može napravi, pobjeda vraća mir i atmosferu selekciji, rekao je Vešović.

Hitri defanzivac našeg tima kratko se osvrnuo i na duel sa Srbijom.

Sve je analizrano, ispisano i rečeno. Svi znamo kako smo igrali, znamo da smo podbacili u bitnim segmetima igre. A ono najvažnije, nismo pokazali negu agresiju kao u prethodnim utakmicama. Mislim da smo selekciju Srbije previše respektovali, a znamo da možemo mnogo više nego što smo prikazali. Sve može da se dogodi, ali da nema želje i agresije, da se predamo bez takoreći ispaljenog metka, to je ono što nas najviše boli.

Trening su odradili svi igrači, uključujući Vukčevića i Jankovića koji zbog parnih žutih kartona neće imati pravo nastupa u duelu sa Litvancima.

Naša najbolja selekcija u subotu putuje za Viljnus na duel sa Litvanijom. „Sokoli“ će sjutra veče (subota) trenirati na LFF stadionu od 19:00 časova po lokalnom vremenu, dok će se pola sata ranije održati konferencija za novinare. Duel četvrtog kola UEFA Lige nacija između Litvanije i Crne Gore igra se u nedjelju od 21:45 časova po lokalnom vremenu (20:45 po srednjeevropskom).