“Sokoli” spremni za duel sa Češkom

0

„Hrabri sokoli“ odradili posljednji trening pred odmjeravanje snaga sa Češkom…

Reprezentacija Crne Gore trenirala je sinoć na Ander stadionu u Olomucu, mjestu na kojem će danas odigrati duel sa selekcijom Češke.

Uoči treninga, na redovnoj konferenciji za novinare, o ambicijama „sokola“ govorili su selektor Miodrag Džudović i vezista Marko Vešović.

Situacija koja se dogodila definitivno je imala uticaj na ekipu, pogotovo za utakmicu sa Kosovom. Međutim, uspjeli smo da tu utakmicu, koliko toliko, spasimo. Išli smo na pobjedu, ali smo osvojili bod što je u takvoj situaciji za nas bio dobar rezultat. Dugo vremena sam član stručnog štaba, ovo je već peta godina, tako da mi nije stran rad u reprezentaciji. Konsolidovaćemo redove i pokušaćemo da sjutra odigramo dobru utakmicu i dođemo do pozitivnog rezultata, rekao je mladi stručnjak.

Češke novinare zanimalo je da li je selektor dobio informacije o domaćim igračima od Vladimira Jovovića, koji nastupa za Jablonec.

Nisam pričao sa Vladimirom još uvijek na tu temu jer je razgovor sa igračima do sada bio obaveza drugih, ne moja direktno. Naravno, razgovaraću sa njim nakon treninga i sjutra u toku dana jer su nam sve informacije važne u cilju što bolje priprme za utakmicu koja nas očekuje, dodao je Džudović.

Džudović je kao igrač imao priliku da odmjeri snage sa Česima. Ipak, ističe da je iskustva iz igračke karijere zaboravio kada se odlučio kada je započeo trenersku karijeru.

Drago mi je što sam ponovo u Češkoj iako me ne vežu lijepe uspomene jer smo izgubili dvije utakmice u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo. Međutim, otkako sam postao trener zaboravio sam igračku karijeru jer je to jako važno u trenerskom poslu i nadam se da ću ovog puta u Češkoj biti uspješniji.

Vešović je istakao da je atmosfera u timu veoma dobra i da su svi spremni da daju maksimum na sjutrašnjem susretu.

Atmosfera je dobra kada se uzme u obzir sve što se desilo prethodnih dana. Zaboravili smo ta dešavanja i spremamo se za izazov koji je pred nama. Motivisani smo da prikažemo dobru igru i da uzmemo bodove jer nam je svaki bod važan. Jedva čekamo da izađemo na teren, da se kao prava ekipa pokažemo u dobrom svijetlu, da pokažemo karakter i ostvarimo što bolji rezultat, rekao je Vešović.

Češka je, prema riječima brzonogog veziste, ekipa koju karakteriše fizička snaga i visina igrača.

Ono što je poznato svima kada su Česi u pitanju je ta njihova fizička snaga i izrazita visina igrača, što prilično usmjerava njihovu igru. Lično znam par pojedinaca, napadača Šika i desnog beka Kderabeka, koji prave razliku i donose kvalitet reprezentaciji. Analizirali smo ih, imaćemo i dodatnu analizu ali već znamo koje su njihove glavne karatkeristike. Pokušaćemo da iskoristimo sve što nam se ukaže da bi ostvarili dobar rezultat, rekao je naš vezista.

Utakmica Češka – Crna Gora igra se u ponedjeljak, 10. juna na stadionu Ander u Olomucu. Glavni sudija susreta biće Vladislav Bezborodov koji dolazi iz Rusije.