,,Sokoli“ spremni za Rumuniju

1

Izazovni junski mini ciklus u UEFA Ligi nacija za fudbalere Crne Gore završiće se večerašnjim gostovanjem Rumuniji.

Na stadionu ,,Đulešti“ izabranici Miodraga Radulovića igraće protiv ekipe koju su prije devet dana nadigrali i savladali u Podgorici (2:0). U međuvremenu su Crna Gora i Rumunija odigrale po još dvije utakmice, tako su se neke stvari promijenile od tog prvog meča.

Ne očekujem bitniju razliku u odnosu na meč u Podgorici. Skautirali smo ih dobro, mislim da će igrati u istom sistemu kao i u prvoj utakmici, poručio je selektor Miodrag Radulović na današnjoj konferenciji za novinare.

Selektor vjeruje da njegovi ,,hrabri sokoli“ imaju snage za još jednu dobru partiju.

– Imamo snage, sačuvali smo kostur tima. Ako napravimo analizu, vidimo da sve ekipe u našoj grupi bolje igraju kod kuće nego u gostima. Znamo da Rumunija hoće da nam se revanšira, znamo da će biti izmjena u njihovom timu. Mi smo njih nadvisili i nadigrali. Trudićemo se da ponovimo tu partiju i siguran sam da možemo da očekujemo pozitivan rezultat, smatra Radulović, koji kaže da ne razmišlja o striktno defanzivnoj postavi svoje ekipe.

Došli smo da napravimo dobar rezultat. Nećemo se braniti, biće to ofanzivna Crna Gora, to je duel koji može mnogo toga da odluči. Sve je u našim rukama, hoćemo da imamo kontrolu, a to možemo samo sa dobrim rezultatom. Onda u septembru imamo još dvije utakmice, a tada će biti i igrači koji nam nedostaju u ovom ciklusu. Imamo u ekipi igrače koji će znati da zadrže loptu i koji će znati da stave na muke Rumuniju. Stadion će biti pun, što je još veći motiv. Treba da pokažemo ono što smo pokazali i u Podgorici i ubijeđen sam da dobar rezultat neće izostati, rekao je selektor.

U odnosu na remi sa Bosnom i Hercegovinom, u timu neće biti Adama Marušića i Seada Hakšabanovića. Od ranije nema Stevana Jovetića, Stefana Savića, Milutina Osmajića, Uroša Đurđevića…

Sigurno da je to još jedan danak ovog napornog rasporeda i ovih utakmica poslije napornih sezona. Marušić je i prije duela sa BiH bio pod znakom pitanja, ali je želio da igra. Hakšabanović je jutros dobio virus. Da su ovdje, bili bi u startnoj postavi. Ali, imamo zamjenu, igraće koji će odgovoriti zahtjevima i dati doprinos jednom dobrom rezultatu, zbog kojeg smo došli, kazao je Radulović.

Za izazove gostovanja Rumuniji spreman je i Risto Radunović, koji se u Bukureštu osjeća kao kući, budući da igra za FCSB, nekadašnju Steauu.

Veoma teško gostovanje za sve nas, obzirom na četiri utakmice u 10 dana. Spremni smo, u Podgorici smo pokazali da možemo da igramo sa njima. Zasluženo smo ih pobijedili u Podgorici i očekujem da ciklus završimo na najbolji mogući način. Pobjeda bi bila najpoželjniji rezultat, kazao je defanzivac ,,sokola“.

Duel sa Rumunijom igra se sjutra od 21:45 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 20:45 po srednjeevropskom.

Sudijski tim dolazi iz Portugala, a predvodi ga Žoao Pinjeira, kojem će asistirati Tijago Košta i Bruno Alveš Žezus. Četvrti sudija je Viktor Fereira, dok će u VAR sobi biti Tijago Martins i Fabio Verisimo.

1 Komentar

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here