„Sokolići“ osvojili treće mjesto

0

Omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Mađarskom – 2:2, u posljednjem meču Memorijalnog turnira ,,Stevan Ćele Vilotić”.

U veoma uzbudljivoj utakmici odigranoj u Subotici, izabranici Milorada Pekovića imali su vođstvo od 2:0, koje nijesu usjeli da sačuvaju. Dobrim dijelom i zbog nekih čudnih sudijskih odluka.

Meč je otvoren odličnom prilikom za Crnu Goru – u 12. minutu Aleksandar Vlahović je nakon solo prodora pogodio stativu sa nekoliko metara.

Do kraja poluvremena ,,sokolići” su imali još nekoliko opasnih napada, a onda su u nastavku za kratko vrijeme postigli dva gola. U 46. minutu Zaid Divanović je doveo svoj tim u vođstvo nakon odlične akcije Marka Rakonjca i Danila Pešukića, da bi pet minuta kasnije Rakonjac prelijepim golom sa dvadesetak metara donio 2:0 za Crnu Goru.

Ipak, uslijedio je period u kojem su se Mađari radovali. Prvo u 50. minutu kod gola Tamaša Kiša, a onda i u 58, kod sumnjivog jedanaesterca koji je iskoristio Kristofer Sereto.

U 73. i 75. minutu Pešukić i Rakonjac su propustili veoma izgledne šanse, dok u 79. nije sviran očigledan faul nad Petrom Pavlićevićem u šesnaestercu Mađarske.

Neriješi rezultat donio je Crnoj Gori treći bod na turniru i treće mjesto, ispred su prvoplasirani Izrael i drugoplasirana Mađarska. Posljednje mjesto na turniru osvojila je Srbija.

MAĐARSKA – CRNA GORA 2:2

Gradski stadion Subotica. Gledalaca: 150.

Golovi
0:1 – Zaid Divanović 46’, 0:2 – Marko Rakonjac 50’, 1:2 – Tamaš Kiš 55’, 2:2 – Kristofer Sereto 58’

Mađarska: Peter Kovač, Kristijan Kovač, Danijel Čoka, Kristofer Sereto, Silard Bokroš, Mark Benče, Sabolč Šen (od 56. Norman Tilmari), Adam Ujvaroši, Dominik Molnar, Tamaš Kiš, Aron Doboš (od 46. Norbert Sendrej, od od 76. Botond Nandori).
Selektor: Antal Nemet.

Crna Gora: Balša Popović, Aleksandar Vlahović, Bojan Roganović, Petar Pavlićević, Anto Babić (od 87. Stefan Milić), Danilo Pešukić (od 80. Miloš Ivančević), Miloš Brnović, Nikola Stanišić (od 46. Aleksa Latković), Marko Rakonjac (od 75. Sergej Grubač), Slobodan Perišić, Zaim Divanović (od 80. Matija Račić).
Selektor: Milorad Peković.