Sokolovi počeli sa pripremama

0

“A” reprezentacija Crne Gore počela je sinoć pripreme za prijateljsku utakmicu sa Turskom, kojoj će prethoditi revijalna utakmica humanitarnog karaktera sa “B” reprezentacijom naše zemlje.

Selektor “A” reprezentacije Ljubiša Tumbaković zbog povreda i klupskih obaveza nije mogao da računa na nekoliko igrača sa šireg spiska, ali to nije uticalo da okupljeni igrači u sjajnoj radnoj atmosferi odrade večerašnji trening. Posebno zadovoljstvo bilo je gledati na terenu rekovalescenta Mirka Vučinića nakon duge pauze zbog povrede koljena. Mirko, koji neće biti u kombinaciji za utakmice, odradio je dio treninga sa svojim saigračima i po ko zna koji put pokazao koliko njegovo prisustvo znači mlađim igračima.

Malobrojnim novinarima koji su ispratili prvi trening obratio se uvijek dobro raspoloženi Petar Grbić. Po riječima krilnog napadača, duel “A” i “B” reprezentacija biće dobra probla za naš tim uoči gostovanja u Turskoj.

Mislim da će nam predstojeća utakmica biti dobra provjera, jer obje ekipe čine igrači koje selektor prati i na koje računa u budućnosti. Za “B” ekipu igraju mladi i talentovani igrači, koji žele da se pokažu u najboljem svijetlu. Mi se uigravamo za važnu utakmicu sa Turskom i, takođe, želimo da se dokažemo selektoru – rekao je Grbić, koji je iskoristio priliku da pozove publiku da u što većem broju dođe na stadion: – Nadam se da će publika podržati ovu akciju i da će u što većem broju doći na stadion. Sav prihod od utakmice namijenjen je onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ne samo da će publika napraviti hvale vrijedan i plemenit gest, siguran sam da će i uživati u odličnoj utakmici.

Iza Petra je dobra polusezona u Turskoj. Period adaptacije na novu ligu je uspješno završen, pa je za očekivati da od septembra zablista u kontinuitetu u dresu svog Ahisar Beledijespora.

Turski narod je zaluđen fudbalom. Protiv Engleza i nas igraju posljednje pripremne mečeve za EURO i još dok sam bio tamo mnogo se pričalo o tim utakmicama. Siguran sam da će stadion biti pun, Antalija je grad u velikoj fudbalskoj ekspanziji – čak ni jedan Ronaldinjo nije mogao da odoli takvom projektu. Siguran sam da će taj meč biti pravi spektakl i odlična provjera za oba tima. Zadovoljan sam sezonom, ali znam da to može još bolje. U klubu sam tek pola godine, sve do sada bilo je privikavanje. Ovog ljeta proći ću kompletne pripreme sa klubom i mislim da će naredna sezona biti ona prava za mene – rekao je Grbić.

Fudbalski savez Crne Gore sjutra će od 17 časova organizovati otvoreni dan za medije čiji će predstavnici imati priliku da odgledaju treninge oba tima, ali i da u neformalnoj miks zoni (zabranjene zone će biti samo svlačionice i teren) razgovaraju sa igračima obje reprezentacije prije i nakon treninga.

FSCG