SPALETI GRMIO POSLE PORAZA: Trener Intera opleo po Ikardiju!

Fudbaleri Intera doživjeli su poraz sinoć od Lacija u okviru 29. kola italijanske Serije A, kojim su sebi i te kako zakomlikovali situaciju oko plasmana u Ligu šampiona.

Jedini gol na tom meču postigao je srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić, a trener „neroazura“ Lućano Spaleti bio je vidno iznerviran na konferenciji za medije.

Iskusni italijanski stručnjak nije želio da otkriva zašto nije bilo Ikardija na konferenciji prije meča, ali je poslije meča opleo po fudbaleru Intera!

– Znam šta mi je posao. Kako stvari stoje, kako se on ponašao, on mora da ostane van tima, drugi moraju da igraju. Svi jasno mogu da vide šta se desilo i kako su se stvari razvijale. Mislim da je mogao da igra 20-30 minuta, možda čak i poluvrijeme, ali to nije poenta. Oni koji su u svlačionici moraju da igraju. Morate da imate kredibilitet u grupi. Ja imam kredibilitet zbog 22 godine moje karijere, imam kredibilitet sa svojim igračima. Jasno je svima šta se dogodilo – besnio je Spaleti nakon meča sa Lacijom.

Nakon toga je trener ekipe iz Milana govorio i o tome što je Ikardijev advokat Paolo Nikoleti pregovarao sa ljudima iz kluba o povratku Ikardija u ekipu.

– To posredovanje je ponižavajuće za navijače Intera i za sve one koji vole Inter.
Pregovarati sa nekim samo da bi obukao dres Intera. Šta sad, da li treba da pošaljem mejlove na dresu 20 advokata i pitam ih da li mogu nekoga da pozovem? – 
upitao je novinare trener Intera.

Nakon toga je Spaleti pričao o tome kada će sada već bivši kapiten Intera moći na teren.

– Ikardi mora da sačeka. Ukoliko nastavi da se ponaša kako se u posljednje vrijeme ponaša, onda može da dobije priliku. Ljudi kažu da smo gubili utakmice bez Ikardija. Inter četiri godine nije mogao da se plasira u Ligu šampiona sa Ikardijem. Inter je gubio lošije utakmice od ove sa Ikardijem. Lionel Mesi pravi razliku, ne Ikardi, uz svo dužno poštovanje. Profesionalizam i samopoštovanje su sve. Disciplina je sve. Izostavljao sam igrače za manje u svoje vrijeme. Morate da imate poštovanja i da se ponašate u svlačionici. Trener mora da bude neko u koga vjerujete da će uraditi pravu stvar. Hajde da nađemo navijača Intera i da ga pitamo da li mu se sviđa to što igrač pregovara da bi obukao dres Intera – zaključio je vidno iznervirani Lućano Spaleti.

Fudbaleri Intera u narednom 30. kolu Serije A putuju na teško gostovanje kod Đenove a taj meč je na programu već u srijedu.

Advertisements