Španski fudbal potresa skandal nameštanja mečeva

0

Španska policija je prošle godine pokenula istragu i akciju pod nazivom „Oikos“ zbog sumnji da je nekoliko mečeva španskog fudbala u sezoni 2018/19 bilo namješteno.

Presretnuti razgovori pokazali su da su sumnjive poslove radili nekadašnji igrači – Karlos Aranda i Raul Bravo.

Zahvaljujući poznanstvima u klubovima interesovali su se za ishode pojedinih utakmica i ulagali novac na kladionicama, ali su, takođe, i za povjerljive informacije plaćali svojim insajderima.

Od danas je pod istragom i igrač Hetafea Horhe Molina, koji, navodno, znao da je njegov klub platio 1,8 miliona eura sedmorici igrača Viljareala uoči njihovog međusobnog duela u posljednjem kolu prošle sezone.

Da bi se plasirao u Ligu šampiona, Hetafeu je bila potrebna pobjeda nad Viljarealom, ali uz uslov da Valensija ne pobjedi Valjadolid.

Pako Esteban, nekadašnji saigrač Moline u Elčeu, kazao je Karlosu Arandi da mu je Molina rekao da su igrači Viljareala dobili novac da izgube od Hetafea, čuje se u telefonskom razgovoru koji je presrela policija.

Esteban je rekao i Arandi da vjeruje da je Hetafe ponudio novac i Valjadolidu, ukoliko uspije da otkine bod Valensiji.

Policija je, zbog toga, dobila nalog da zaplijeni telefon Horhea Moline, jer vjeruje da može da nađe još sumnjivih podataka.

Molina i Hetafe su demantovali optužbe.

Na ruku im idu i rezultati mečeva – Valensija je pobijedila Valjadolid (2:0) i izborila Ligu šampiona, dok je Hetafe igrao neriješeno sa Viljarealom (2:2).

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here