Sportski novinari na Evropskom šampionatu

0

Reprezentacija sportskih novinara Crne Gore učestvovaće na šestom Prvenstvu jugoistočne Evrope u malom fudbalu, koje će od 10. do 13. oktobra biti odigrano u Srbiji, saopšteno je iz Udruženja sportskih novinara (USN).

Crnogorski novinari braniće trofej osvojen prošle godine na hrvatskom ostrvu Ugljan.

Najavljeno je učešće deset reprezentacija, a osim crnogorske i selekcije domaćina, Srbije, nastupiće i Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Moldavija, Mađarska, Rumunija i Turska, koja će debitovati na šampionatu.

Prema propozicijama, ekipe će biti podijeljene u dvije grupe sa po pet timova, a poslije pet odigranih kola plasman u četvrtfinale izboriće po četiri najuspješnije selekcije.

Crna Gora je, iako teritorijalno najmanja, najuspješnija učesnica šampionata. Na prethodnih pet crnogorski novinari njesu bili plasirani lošije od petog mjesta.

Crnu Goru će predstavljati golmani Milutin Stešević i Bojan Topalović i igrači Miloš Antić, Vlado Perović, Uroš Radulović, Todor Brajković, Ivan Ivanović, Radovan Otašević i Ilija Krivokapić.

 

Predsjednik Udruženja sportskih novinara, Veselin Drljević najavio je da će crnogorska delegacija učestvovati i na Međunarodnoj konferenciji posvećenoj borbi protiv ilegalnog klađenja, lažiranja sportskih susreta, dopinga i nasilja u sportu.

 -Očekujem da odbranimo, ali ukoliko neko bude bolji čestitaćemo rivalu. Imamo moralnu podršku od Crnogorskog olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta, odnosno predsjednika Dušana Simonovića i ministra Nikole Janovića”, kazao je Drljević.

Zamjenik kapitena Vlado Perović kazao je da je ono što su doživjeli u Hrvatskoj bila kruna njihovog zajedničkog rada i atmosphere u timu.

-Igrali smo protiv ljudi koji igraju fenomenalno fudbal, koji su ranije bili profesionalni fudbaleri. Nadam se da ćemo ponoviti rezultat i u Staroj Pazovi. Imali smo žestoku konkurenciju na prošlom šampionatu, očekujem da ove gdine bude još bolja – rekao je Perović.