Sprema se rekonstrukcija ,,Marakane”, rušenje jedna od opcija!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je u planu modernizacije stadiona ,,Rajko Mitić” jedna od opcija i rušenje, koje bi moglo da se dogodi u narednom vremenskom periodu, prenio je danas ,,Alo”.

Zvezda je preuzela sve mjere tokom reprezentativne pauze kako bi se stadion ,,Rajko Mitić” dodatno ,,osvježio” i kako bi bio po predispozicijama koje je propisala Evropska kuća fudbala.

Međutim, i pored toga, to nije dugoročno rješenje, jer stadion odavno nije u korak u sa modernim svijetom.

– Ne može da se pravi moderna arena od Marakane, jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju, mi nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderni, novi, sa komercijalnim sadržajem, gdje bi cio objekat živio 365 dana. To je jedno rješenje – rekao je Terzić, pa dodao:

– Sada, mi smo u dilemi, ja sam razgovarao sa predsjednikom Vučićem i rekao sam mu, Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomjerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje.

Zbog visokih standarda koje zahtijeva igranje u ligaškom dijelu evropkih takmičenja Zvezda je u posljednje dvije godine ubrzala renoviranje “Marakane”, ali pravi izazovi u tom smislu tek slijede.

– Mi ćemo ući u tu rekonstrukciju, međutim svaki početak posla otvara tri nova posla, pa tri nova otvaraju devet novih. Dugoročno, u periodu od pet do 10 godina, Marakana će morati da se ruši i da se gradi novi stadion, jer stadion neuslovan za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će biti sve zahtjevnije – kazao je Terzić, a preneo ,,Alo”.

 

Advertisements