Srbija na Brazil, Hrvatska izvukla Argentinu

0

Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske izvukle su najatraktivnije južnoameričke selekcije na žrijebanju grupa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

“Orlovi” će se takmičiti u grupi E sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, dok je Hrvatska smještena u grupu D sa Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Utisak je da su “kockasti” prošli znanto gore, uzimajući u obzir činjenicu da su u kvalifikacijama završili iza Islanda, a da Nigerija godinama unazad ima ekstremno talentovane fudbalere.

U grupnoj fazi gledaćemo i nekoliko mega derbija. Prije svega se to odnosi na duel Portugala i Španije u okviru grupe B. Zanimljivo, njihov obračun desiće se već drugog dana Mundijala. Pored aktuelnog prvaka Starog kontinenta i “crvene furije” u grupi su još Iran i Maroko.

Posebnu pažnju će privući još jedan “evropski” okršaj. Riječ je o susretu Engleske i Belgije u grupi G. Tunis i Panama su defintivno autsajderi i teško će do nokaut faze.

Branilac titule, Njemačka, izvukla je poželjne rivale u grupi F. Tu su Meksiko, Švedska i Južna Koreja.

Domaćin Mundijala je imao dosta sreće, pošto je dobio Urugvaj, Egipat i Saudijsku Arabiju. Zadovoljna može biti i reprezentacija Francuske koja će igrati u grupi C.

Najmanje atraktivna, a najujednačenija je grupa H. U njoj će se takmičiti Poljska, Kolumbija, Senegal i Japan.

Završna smotra najboljih planetarnih reprezentacija održaće se od 14. juna do 15. jula naredne godine, na 12 stadiona u 11 gradova širom Rusije.

Sastav grupa:

A grupa: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija
B grupa: Portugal, Španija, Iran, Maroko
C grupa: Francuska, Peru, Danska, Australija
D grupa: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija
E grupa: Brazil, Švajcarska, Kostarika, Srbija
F grupa: Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
G grupa: Belgija, Engleska, Tunis, Panama
H grupa: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan

cdm.me