Srpski klubovi se vraćaju treninzima naredne nedelje, sezona se nastavlja…

0

Fudbalski klubovi iz Linglong Superlige Srbije trebalo bi da započnu sa treninzima od 2. do 7. maja, saznaju ,,Novosti“.

Ukoliko epidemiolozi procijene da postoje elementarni uslovi koji ne ugrožavaju zdravlje fudbalera i brojnih članova stručnih štabova, za vikend 2. i 3. maja, odnosno između 4. i 7. maja bi se prvo radila testiranja svih ljudi sa terena i oko terena, a zatim bi moglo da se krene sa tronedeljnim pripremama, a to znači da bi Superliga, vjerovatno i Prva liga Srbije, mogle da se nastave najvjerovatnije 23. maja ili, možda, nedjelju dana kasnije, navode ,,Novosti“.

Klubovi i igrači će morati da prate propise kada je riječ o higijeni, pa do socijalnog distanciranja tokom priprema, ali pitanje je koliko je to uopšte moguće, s obzirom na to da je kontakt sport u pitanju.

Takođe, i dalje je nejasno hoće li se odigrati čitava sezona u Superligi kako je planirano ili će se sve okončati regularnim dijelom gdje je ostalo još četiri kola. Pored toga, odigraće se i završnica Kupa Srbije.

– Parove četvrtfinala ćemo odrediti žrijebom čim se steknu uslovi. Od ove sezone smo, još ranije, kao da smo znali, promijenili odluku, pa će se u polufinalu igrati samo jedan meč, umjesto dva, što znači da su do kraja takmičenja u Kupu preostala još tri termina koje ćemo naći kada zdravstveni stručnjaci kažu da je bezbjedno da se vratimo fudbalu – kaže, za „Novosti“, predsjednik Takmičarske komisije FSS Miodrag Janković.

 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here