Šta će biti sa igračima koji su imali koronavirus?

0

Od početka pandemije mnogo je fudbalera koji su “zakačili“ ovaj virus, posebno u Italiji i Španiji.

Nepoznato je kako će se njihov organizam ponašati, čak i kada svi, što se nadamo, budu pobijedili bolest. Da li će odmah biti spremni za najveće napore ili je neophodan dug period oporavka.

Na neka od ovih pitanja pokušao je da odgovori italijanski doktor, profesor Antonio Spataro, koji je za list “Il Đornale“ rekao da će sportisti morati da prođu mnogo rigoroznih kontrola prije povratka na teren, a glavni razlog je to što je virus mogao da ostavi posljedice na srce i pluća.

– Svi oni koji su imali Koronavirus neće moći odmah u trenažni proces i na utakmice. Moraće da imaju dodatne kontrole i biće im potrebna posebna dozvola za nastavak karijere. Moraće se utvrditi kakve je virus posljedice ostavio po njihovo fizičko, ali i psihičko zdravlje, a za to su neophodna rigorozna testiranja“, rekao je Spataro.

U nastavku teksta pojasnio je šta je najveća opasnost, ali je istakao da će i oni koje nisu imali tu nesreću da obole, ipak morati da prođu dug pripremni period pred nastavak takmičenja.

– Virus je opasan utoliko što može uticati na sve organe, od srca do respiratornog sistema. Igrači će morati da odu kod specijalista i da obave sva testiranja. Čak i oni koji su samo pauzirali u ovim danima moraće da polako krenu sa pripremama, kao pred start nove sezone, jer je i za njih to novi početak, upozorio je fudbalere italijanski doktor.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here