Šta će biti sa Kupom kralja?

0

Sa velikim interesovanjem, ne samo u Španiji, očekivalo se ovogodišnje finale Kupa kralja u fudbalu.

U završnoj predstavi nema Reala, Barselone, Sevilje, Atletika, Valensije, ali su se tamo plasirala dva baskijska kluba, Real Sosijedad i Atletik iz Bilbaoa, što je donosilo posebnu draž finalu.

Međutim, pojavio se problem u organizaciji finala, koje je trebalo da se odigra još 18. aprila. Uefa je donijela odluku da finalista koji nije ostvario pravo učešća u evrokupovima preko pozicije na prvenstvenoj tabeli, neće moći da igra u njenim takmičenjima.

Sada je i Fudbalski savez Španije u problemu, jer ekipe, zbog odluke Uefa, nikako ne mogu da se dogovore oko novog termina za utakmicu. Sosijedad je četvrti i u zoni je Lige šampiona, dok je Atletik tek deseti. U slučaju da se ne odigra finale Kupa kralja ove sezone, u Ligi Evrope bi igrala Valensija, koja je sedma na tabeli.

Atletiku zato ne odgovara poziv FSŠ da se finale odigra sljedeće sezone pred publikom, za koji je zainteresovan Sosijedad. Bilbaou je prihvatljivija varijanta meča u avgustu, makar pred praznim tribinama, jer bi mogao da stigne do plasmana u Evropu, tačnije, igrao bio u grupnoj fazi Lige Evrope ukoliko bi slavio u finalu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here