Standarni bh. reprezentativac „zakopčan do grla“ zbog meča Rusija -BiH

0
foto:sportsport.ba

Mnogi bh. reprezentativci su javno rekli da su protiv odigravanja prijateljske utakmice Rusija – BiH.

Dosta prašine se diglo otkako je Savez pristao na odigravanje prijateljske utakmica između BiH i Rusije. Neki od lidera iz svlačionice poput Miralema Pjanića i Edina Džeke su otvoreno rekli „ne“ odigravanju ovog susreta.

Bilo kako bilo, prema trenutnom stanju stvari utakmica planirana za 19. novembar u Sankt Petersburgu će biti odigrana jer za sada nema naznaka o odgodi.

Švedske medije je zanimalo kakav je stav standardnog bh. reprezentativca Denisa Hadžikadunića o ovom susretu pošto je pod ugovorom sa Rostovom.

Hadžikadunić je bio „zakopčan do grla“ i nije komentarisao eventaulni susret sa Rusijom. Dakle, nije kazao ni da je protiv ni za utakmicu.

„Što se tiče reprezentacije razmišljam o utakmicama Lige nacija. Možete me pitati poslije Lige nacija, tada će fokus biti drugačiji“, rekao je Hadžikadunić nakon čega je novinare zanimalo da li je osjetljivo govoriti na ovu temu.

„Može biti. Ne znam. Sada razmišljam samo o Belgiji (Malmo gostuje Royal Unionu u Europa ligi), te Crnoj Gori. Takva sam osoba“, rekao je Hadžikadunić.

Stoperov menadžer Wail Faour je ranije kazao da se 24-godišnjak neće vraćati u Rusiju bez obzira što ima ugovor sa Rostovom.

„O tome možemo razgovarati poslije. Uzmimo ovo kao epiozodu iz serije. Žao mi je, ali o time ćemo se pozabaviti poslije“, rekao je bh. defanzivac.

Hadžikadunić je u Malmo stigao na posudbu iz Rostova kada je počela agresija Ukrajine na Rusiju, a posudba mu traje do decembra.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here