Stanojević brani igrače: Igrali su sa mnogo žara, Čukarički je jak protivnik

0

Fudbaleri Partizana nastavili su sa dobrim rezultatima u prolećnom dijelu sezone pošto su slavili na Banovom Brdu sa 0:2.

Trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević je istakao da je njegov tim slavio protiv jakog protivnika.

– Čestitao bih igračima, mislim da su danas odigrali takmičarsku utakmicu, mislim da je veoma teško pobediti ovde. Prvo poluvreme je Čukaički bio bolji i diktirao je ritam, nije to onaj Partizan koji želimo. Delovali smo ispražnjeno, Čukarčki je lako stizao do našeg gola, nije nas ugrožavao, ali je diktirao ritam što nije dobro za nas. Ipak, oni su stvarno dobra ekipa, igraju dobro i imaju dosta dobrih mladih igrača. Nismo uspeli u tom sementu da pariramo. Dali smo jedan lep gol na početku i kasnije smo dobro priveli utakmicu kraju, mislim da smo bili za nijansu pokretljiviji i na svu sreću igrali smo dobru odbranu. Veoma sam zadovoljan da smo pobedili na ovako teškom gostovanju, rekao je Stanojević nakon utakmice.

Stanojević je upitan da li je rani gol prouzrokovao da se Partizan povuče u nastavku i da igra bez žara.

– Sigurno je taj gol poremetio Čukarički. Nismo se mi svesno povukli posle toga, da smo mogli sve vreme bismo napadali. Ali, oni su diktirali ritam, oni su dobra ekipa, pričamo o trećeplasiranom timu u šampionatu. Vrlo kvalitetni pojedinci i kao kolektiv. Tako se nametnulo. Za mene svaka utakmica ima takmičarski značaj, da nije tako danas bismo igrali sa sedam, osam bonusa. Uvek igraju oni koji zaslužuju. Žao mi je što nije igrao Lazar Pavlović koji zaslužuje nije igrao, ali moramo malo Sumu da vratimo jer imamo problema, igramo bez pravog napadača. Suma nije zdrav, sada je tek počeo da se vraća. Marković se vraća iz povrede. Mnogo problema imamo i mnogo smo utakmica odigrali, ispražnjeni smo malo. Čekamo da se popunimo i da pojačamo treninge. Nije ovo Partizan kakav želimo, ali mora da se respektuje i 27, 28 pobeda u ne znam koliko poslednjih mečeva, a i Čukarički je izvanredna ekipa. Zadovoljan sa, ne znam da li je vama bilo dosadno ne znam, ali meni nije bilo dosadno, strepeo sam sve vreme, nije bilo lako, rekao je Stanojević i dodao:

 Mi smo pobedili, podsetiću vas. Moji igrači su igrali sa mnogo žara, ali oni su momci odlična ekipa, snažni su, kvalitetni su, treći su na tabeli, imaju ozbiljan klub. Mi smo igrali sa trećim na tabeli, hajde da smo igrali sa poslednjim. Igrali smo sa maksimalnim žarom i koncentracijom i to govori situacija da nas nisu ugrožavali, bili smo koncentrisani svi. To je u ovom trenutku sve što smo dali. Posle duže vremena smo pobedili Čukarički na Banovom brdu, ako se sećate i na našem stadionu je bilo slično, možda je bilo intenzivnije i neizvensije, ali nismo bili dominantni. To je draž. Čukarički je ozbiljan tim, zaključio je Stanojević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here