„Stopirao sam da bih gledao Budućnost, poginuo bih za Crnu Goru“

0
fk-buducnost.me

Dan nakon utakmice protiv slovačkog prvoligaša Železiarne Podbrezova fudbaleri Budućnosti su odradili trening oporavka, dok im je šef struke Vladimir Vermezović dao slobodno popodne.

fk-buducnost.me

Neki su to iskoristili da posjete spa centar, neki su iskoristili lijepo vrijeme da prošetaju, dok su neki otišli u šoping imajući u vidu da su cijene pojedinih artikala koje prvenstveno zanimaju fudbalere (kopačke i slično) znatno niže u odnosu na cijene u Crnoj Gori.

Ovogodišnje pojačanje, Vladanom Adžićem, koji je u redove aktuelnog šampiona došao iz južnokorejskog Suvona prijatno je iznenađen nivoom profesionalizma.

 Prijatno sam iznenađen nivoom profesionalizma do kojeg je stigla Budućnost. Svako radi svoj posao, znaju svoj posao, postavljen je sistem koji funkcioniše i više sam nego zadovoljan povratkom u crnogorski fudbal. Imao sam ponude i drugih ekipa iz Crne Gore, ali zna se što je Budućnost. Čast mi je što sam dio ovog kolektiva i uradiću sve da klub podignemo na još viši nivo.

Cetinjani su tradicionalno pružali odlične partije u dresu Budućnosti, a uvijek je velik broj navijača iz prijestonice dolazio na stadion pod Goricom kako bi pratio Budućnost.

 –  Sjećam se, dok sam igrao u Lovćenu, stopirao sam do Podgorice kako bi gledao Budućnost. Stanem na stop od Cetinja do prvih semafora u Podgorici, pa pješke do stadiona, jer bih ponekad išao na terapije kod Zorana Jovovića koji je i danas u klubu. Pamtim utakmicu protiv OFK Beograda i pobjedu u zadnjim minutima, a iako sam imao želju da igram za Budućnost nisam ni sanjao da ću tek sad obući plavo-bijeli dres. Spletom okolnosti, put me odveo na drugu stranu (Rudar) i već tada pamtim okršaje sa Bećirajem i ostalima. Uvijek je Budućnost imala dobru ekipu.

Nakon Lovćena, Adžić je dobrim partijama u Rudaru zaslužio transfer u OFK Beograd, gdje je proveo skoro dvije godine.

 –   Prve godine sam odigrao odlično, dao 4-5 golova, bio  standardan. Kasnije su se desile stvari na koje nisam mogao da utičem i počeo sam manje da igram, a iz OFK-e pamtim ekipu odličnih momaka. U jednom trenutku sam igrao i lijevog beka, a moj sadašnji saigrač i cimer Petar Grbić bio je lijevo krilo. Crnogorci, najvisočija lijeva strana u ligi, nikome nije bilo lako igrati protiv nas.

Južna Koreja, daleka zemlja za Crnogorce, bila je tri i po godine dom stamenog Cetinjanina. Standardan u Suvonu, ostavio je veliki trag, prije par dana su ga u hotelu prepoznala trojica bivših saigrača koji su na pripremama u Antaliji sa novim klubom.

–   Potpuno druga kultura u odnosu na našu, ali bilo mi je prelijepo. Puno se trenira, veliki su profesionalci, igrao sam u Suvonu standardno i samo po lijepom pamtim boravak na dalekom istoku. Ušli smo u prvu ligu, igrali odlično, ostaje žal što tad moje partije nisu ispraćene pozivom za reprezentaciju, jer svaki igrač sanja o tome. Sad sam ipak na oku selektoru, mišljenja sam da za Crnu Goru treba da igraju fudbaleri iz Crne Gore jer ja bih poginuo za ovu zemlju i daću sve od sebe da se nađem na spisku selektora.

Istovremeno sa dolaskom Adžića u Budućnost, poklopili su se dolasci Vladimira Vermezovića, kao i njegovih saradnika. Utisci su za sad više nego dobri.

 –  Prezadovoljan sam kako su me prihvatili saigrači i stručni štab, kao i svi ljudi u klubu. Mnogo mi znači i što je Petar Grbić tu, jedva čekam da ponovo zajedno zaigramo, jer smo mnogo puta tokom boravka u OFK  Beogradu razgovarali o Budućnosti. Imamo mladu ekipu, s puno potencijala. Mnogo mi znači što je i Džudo (Miodrag Džudović) u stručnom štabu, možemo puno da naučimo od tako velikog igrača i nama štoperima puno pomaže. Posebno bih naglasio zadovoljstvo zbog dolaska Vladimira Vermezovića, odgovara mi njegov način rada i puno će mi značiti u daljoj karijeri rad sa takvim stručnjakom.

Budućnost na tabeli zaostaje 13 bodova u odnosu na prvoplasiranu Sutjesku. Vladan Adžić vjeruje da je jedini pristup utakmica po utakmicu i da se ne treba osvrtati na razliku.

 –   Moramo da igramo svoju igru, da nam je svaka naredna utakmica najbitnija. U igri smo i za Kup, brzo će i evropske utakmice, ako mi budemo pravi tu neće biti problema. Bitan je pravi pristup svakoj utakmici, koncentracija i fokus i rezultat sigurno neće izostati. U evro takmičenjima je bitan i žrijeb, tako da željno iščekujemo i taj izazov.