Sudija Oliver umjesto srca ima smeće

0

Kapiten Juventusa Đanluiđi Bufon nastavio je napad na sudiju Majkla Olivera i nakon utakmice.

Bjanko-neri su u Madridu uspjeli da stignu zaostatak od 3:0, što je navijače na Bernabeu dovelo do velike strepnje od ispadanja iz Lige šampiona, sve do sudijske nadoknade i penala na Vaskezu, koji je hrabro dosudio engleski sudija Oliver.

Bufon je nakon burne reakcije isključen, što je vjerovatno njegov konačni oproštaj od Lige šampiona, a Kristijano Ronaldo je hladnokrvno realizovao kazneni udarac i odveo Real u još jedno polufinale najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja na planeti.

– Odlazim sa nezaboravnom utakmicom, vidjevši 18 ratnika sa nevjerovatnom željom koju su pretvorili u stratosfersku predstavu, izjavio je potreseni Bufon za Sky Sport Italia.

Što je Bufon rekao sudiji pa je dobio direktan crveni karton?

– Ništa čudno. Sudija je izgubio ravnotežu, prihvatam to. Ali neću i ne mogu da prihvatim da je glavni sudija zadužen za takav meč ​​sa dva takva elitna kluba visokih profila, bez karaktera, hrabrosti ili sposobnosti da donese mirnu i racionalnu odluku.Očigledno je bio nepripremljen. Dosuditi tako nešto, nakon nezaboravnog meča, isključiti nekoga ko nikada nije dobio crveni karton zbog prigovora u svom životu, u mojoj posljednjoj utakmici u ovom takmičenju, jednostavno nije prihvatljivo.Kada učinite tako nešto, onda ste životinja, imate smeće umjesto srca – rekao je kapetan Juventusa.