Superbogati Komiso stvara moćnu Fiorentinu: Na klupu stiže jedan od najboljih trenera na svijetu!

0

Američki milijarder italijanskog porijekla Roko Komiso prošlog je ljeta kupio italijansku Fiorentinu za 200 miliona eura.

Novi vlasnik Fiorentine u Ameriku je preselio kao dijete, a na Forbsovoj listi nalazi se među 500 najbogatijih ljudi u zemlji.

– Uvijek sam bio obožavatelj italijanskog fudbala i nema riječi kojima bih opisao kolika mi je čast da imam priliku doprinijeti istoriji kluba poput Fiorentine .Firenca je širom svijeta poznata kao grad koji predstavlja najbolje od italijanske kulture. U protekle tri godine tokom pregovora stekao sam svijest o važnosti Fiorentine za ovaj grad i navijače, izjavio je Komiso.

Da se Komiso ne šali pokazao je nedugo nakon preuzimanja Fiorentine kada je u klub doveo legendarnog Frenka Riberija. Iako u poznim igračkim godinama, Francuz je bio prava transfer-bomba na Artemio Frankiju.

No, to je očito bio samo početak. Lokalni mediji iz Firence pišu kako je Komiso čvrsto odlučio da će Fiorentinu preuzeti jedan od najboljih trenera današnjice.

Najveća želja mu je Maurisio Poketino, Argentinac koji se proslavio na klupi Totenhema. Komiso osjeća veliku privrženost Fiorentini i odlučan je u namjeri da izgradi klub koji će se boriti za trofeje.

 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here