Superbowl 2019: Brejdi ili Gof, Beličik ili Mekvej, Petriotsi ili Remsi?

Noć između nedelje i ponedeljka (00:30) rezervisana je za jedan od najpopularnijih mečeva u svijetu sporta – čuveni Superbowl.

Za titulu novog NFL šampiona u 53. izdanju spektakularnog finala i svojevrsnoj reprizi 36. Superbowla boriće se New England Petriotsi i Los Angeles Remsi na stadionu Mercedes-Benz u Atlanti.

Te 2002. godine u Luizijani Petriotsi su kao veliki autsajderi, pod vođstvom aktuelnog trenera Bila Beličika, srušili Remse rezultatom 20:17 i osvojili prvu titulu u istoriji franšize, a tada se ujedno „rodila“ i sada već veličanstvena karijera legendarnog kvoterbeka Toma Brejdija koji je proglašen za najkorisnijeg igrača finala.

Kladi se na Superbowl u uhvati bonus, sve što treba da uradiš jeste da uplatiš depozit i odigraš tiket koji sadrži bilo koju igru iz velike Meridianove ponude! Svi igrači koji uplate depozit  i odigraju tiket koji u sebi sadrži SUPER BOWL meč Los Angeles Rems- New England  sa minimalnom uplatom od 1€ osvaja virtuelni vaučer kojim se kvalifikuje za izvlačenje u promociji.

Promocija važi za sve korisnike sajta meridianbet.me i Meridianbet mobilne aplikacije.

Dodjeljuje se 3x10e bonusa.

Petriotsima će ovo biti treći uzastopni nastup na Superbowlu, što su prije njih učinile samo dvije ekipe u NFL istoriji (Majami Dolfins i Bafalo Bils), a četvrti u poslednjih pet godina, dok će nezaustavljivi tandem Beličik-Brejdi u svom devetom finalu pokušati da stigne do rekordne šeste titule sa franšizom iz Masačusetsa.

U sastavu Patriotsa se nalazi i 31-godišnji Devin Mekorti, dvostruki NFL šampion, ali i njegov brat blizanac Džejson koji je dres Petriotsa obukao uoči početka ove sezone.

S druge strane, Remsima će ovo biti tek četvrto pojavljivanje u Superbowlu, a tek prvo nakon gore pomenutog finala od prije 17 godina. Jedan od najzaslužnijih za to je i najmlađi stručnjak u istoriji NFL, trener franšize iz Los Angelesa Šon Mekvej (33) koji je bio srednjoškolac kada su Beličik, Brejdi i Petriotsi uzeli svoju prvu titulu.

Nakon selidbe iz Sent Luisa u Los Angeles, a uz Mekveja i 24-godišnjeg kvoterbeka i prvog pika iz 2016. godine Džeroda Gofa, Remsi su 2017. prvi put ostvarili pozitivan učinak nakon 15 godina, dok su u prošlu završili sa 13 pobjeda i tri poraza, čime su izjednačili rekord Sejntsa u NFC konferenciji.

Ono što je najvažnije, ekipe nemaju mnogo problema sa povredama uoči odlaska u Atlantu, koja po treći put organizuje Superbowl, a glavno pitanje je da li će odbrana Remsa pronaći rešenje da se izbori sa 41-godišnjim Brejdijem, vlasnikom tri MVP trofeja u regularnoj sezoni, četvorostrukim najkorisnijim igračem Superbowla i nesumnjivo najboljim kvoterbekom ikada.

Advertisements