Susret dva genija za sva vremena

0

Magnus Karlsen, neprikosnoveni svjetski šampion u šahu, postao je navijač crnogorske fudbalske reprezentacije nakon što je sinoć prisustvovao utakmici protiv Litvanije na stadionu Pod Goricom.

Na poluvremenu ove značajne kvalifikacione utakmice, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević Genije uručio je Karlsenu dres crnogorske reprezentacije s brojem 1. Ovaj susret označava jedinstveni trenutak u susretu dva genija iz različitih sportskih svjetova.

Norveški šahovski virtuoz, često nazivan “šahovski Mocart”, poznat je po svojoj strasti prema fudbalu. Iako je neprikosnoveni šahovski majstor, Karlsen je pokazao svoju ljubav prema fudbalu, a sinoć je svoj slobodan dan na Evropskom ekipnom prvenstvu u šahu, koje se održava u Budvi, iskoristio da podrži crnogorsku reprezentaciju.

Karlsen, inače veliki navijač Real Madrida je 2013. godine izveo početni udarac na stadionu Santijago Bernabeu u meču između Real Madrida i Valjadolida.

Sinoć je zajedno sa kolegama iz reprezentacije Norveške i predstavnicima Šahovskog saveza Crne Gore, bodrio naš tim. Njegova posjeta pridodaje dodatni prestiž utakmici i ostavlja nezaboravan trenutak za crnogorski sport.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here