SUTJESKA DOVODI HOLANĐANINA

0

Konrad bi u toku naredne sedmice trebao da potpiše jednogodišnji ugovor.

Sutjeska polako kompletira tim za narednu sezonu. Paralelno sa prioritetnim zadatkom da u svoje redove vrati najtalentovanije igrače koji su, zahvaljujući lošem odnosu prethodne uprave, otišli u druge sredine, u ovom prelaznom roku menadžment dovodi i vrlo konkurentne, već afirmisane igrače sa domaće scene ali i neke koji su u međunarodnim okvirima stekli nivo.

Nakon dolaska Anđela Rudovića i Ilije Tučevića, dobro poznatih domaćih imena, te potpisa sa vrlo dobrim Julijanom Nenovim ( Botev Vraca), bivšim članom svih mlađih selekcija reprezentacije Bugarske, naredna sedmica mogla bi da donese još dva potpisa.

Naime, kako nezvanično saznaje RTNK, redove prvaka Crne Gore pojačaće gotovo sigurno Tajron Konrad, već dvije sezone igrač Ergotelisa, grčkog drugoligaša. Konrad je iz Holandije, rodom sa Surinama, ima 25 godina i bliski je rođak čuvenog Rojstona Drentea, bivšeg reprezentativca Holandije i nekada igrača Ajaksa i Real M. No, to što je Drenteov rođak i nije tako važno, bitnije je da se radi o vrlo dobrom igraču.

Konrad je napadač, vrlo brz, okretan i snažan, sa dobrim pregledom igre. Rođen je u Roterdamu, počeo je karijeru u Fejnordu gdje je bio od 2007 do 2011. Zbog jake konkurencije, pozajmljen je gradskom rivalu Sparti čiji je dres nosio narednih pet sezona, do 2016 i to u vrlo jakoj Erste Diviziji, drugom rangu holandskog klupskog fudbala. 

Iz Sparte R preselio se u ekipu Kambura za koji je odigrao 30 mečeva i četiri puta se upisao u strijelce.

U Grčku je stigao 2020. godine a do sada je za Ergotelisa upisao 29 nastupa i postigao sedam golova.

Tajron Konrad nije poslednje ime koje se pominje kao pojačanje na listi Milije Savovića. Tu je, kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskog klubu, i Musa Balo, član svih mlađih selekcija reprezentacije Malija.

Ovi transferi trebalo bi da budu završeni prvih dana naredne sedmice kako bi se što spremnije dočekao dvomeč sa Ludogorecom, prvakom Bugarske, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here