Švajcarci “otimaju” talentovanog Crnogorca

0

Talentovani Luka Tiganj, Crnogorac rođen u Sent Galenu, nalazi se pred velikim izazovom.

FS Švajcarske je dao jasne indicije da želi ovog darovitog igrača u svojoj reprezentaciju, ali mladi fudbaler porijeklom iz Nikšića želi da igra za Crnu Goru.

Ovaj 16-godišnji fudbaler je karijeru počeo kao sedmogodišnjak u ekipi Sent Margarten, nedugo nakon toga njegove igre su zapažene od strane skauta ekipe Rajnal Bodense koja okuplja najveće talente te regije. Igrače koji nastupaju za ovaj tim zovu “zvijezde budućnosti”.

Prije dvije godine na poziv FS Lihtenštajna priključen je U14 reprezentaciji te zemlje koja okuplja fudbalere iz Lihtenštajna i kantona Sent Galen.

– Igram na poziciji polušpica i špica. Stremim ka tome da na svakom treningu dam svoj maksimum i naučim što više. Imam odlične trenere od kojih se može puno naučiti. Takođe, uslovi za rad i razvoj igrača ovdje su odlični – priča za CG Fudbal Tiganj.

I pored indicija da ga želi reprezentacija Švajcarske ovaj mladi fudbaler je jasan za koga želi nastupati.

– Moja jedina i najveća želja je da zaigram za reprezentaciju Crne Gore. O tome maštam od kad sam počeo da treniram fudbal. Pratim sve igre naše seniorske reprezentacije. Obožavam igre Stevana Jovetića. On mi je idol – kaže ovaj daroviti fudbaler.

Prošle godine Tiganj je bio pozvan da bude učesnik na kampu koji je FSCG organizovao u Bara, ali od tada nije dobijao poziv selektora kadetske reprezentacije Borisa Miličkovića.

– Moje je da radim i da napredujem. Nadam se da ću svojim nastupima i ponašanjem zavrijediti pažnju selektora i da će mi se ispuniti želja da zaigram za svoju zemlju – rekao nam je na kraju Tiganj.

Tiganj se nalazi na pragu potpisivanja ugovora sa Sent Galenom, a CG Fudbal će nastaviti da prati dalji razvoj karijere ovog potencijalnog U17 reprezentativca naše države.